Wiedźmin 2 - błąd CRC przy instalowaniu
|
||
06.07.2012, 12:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.07.2012, 14:38 przez MissFuneral.)
Wczoraj przyszła mi gra Wiedźmin 2 : Zabójcy Królów, instaluje mi się ona do 9 kreski. I wyskakuje mi błąd CRC , czyli brak pliku data 2 , ale patrzyłem na płycie jest ta data 2 . Nie rozumiem tego błędu proszę o pomoc.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Błąd w archiwum, albo rysa na płycie, albo zużyty napęd optyczny. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Możesz spróbować reklamować płytę od dostawcy, ale oryginały są tłoczone więc możliwość uszkodzenia akurat twojej jest bardzo niewielka. Sprawdź płytę u kolegi. Albo instaluj z innego napędu.
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
Bardziej błąd archiwum , bo jak chcę otworzyć to mi wyskakuje archiwum jest nie właściwe lub format jest uszkodzony
P.S Ona była kupowana z Allegro , oryginał nic nie ruszany . Wszystko było nie ruszane , wszystkie dodatki czyli list o królu Keadwen nie wiem czy kojarzysz , mapa i 2 figurki zgnilca i Geralta.
06.07.2012, 13:26
Dlatego nie lubię kupować oryginałów... tragedia, miałem tak porysowaną płytkę, ze w ogóle mi się ona nie uruchomiła ... dlatego ściągam gry z danymi naprawczymi 10 %, bo mam pewność, że w każdej chwili mogę naprawić party za pomocą winrara
(06.07.2012, 13:26)Arkada napisał(a): Dlatego nie lubię kupować oryginałów... tragedia, miałem tak porysowaną płytkę, ze w ogóle mi się ona nie uruchomiła ... dlatego ściągam gry z danymi naprawczymi 10 %, bo mam pewność, że w każdej chwili mogę naprawić party za pomocą winrara Płyta działa. A i gra podzielona jest na dwie płyty dysk 1 , dysk 2 Spróbuje u kolegi ją zainstalować , bo u mnie nie działa
09.07.2012, 14:45
raden__ napisał(a):wyskakuje mi błąd CRC Jedynym rozwiązaniem jest zareklamować grę, ponieważ z tym błędem jej nie zainstalujesz. Płyta jest do wyrzucenia. Swoją drogą dziwi mnie, że na oryginale wyskoczył Ci ten błąd. Zazwyczaj pojawia się on w źle ściągniętych plikach z Internetu, a nie na oryginalnych płytach. Na płycie nie naprawisz tego. Musisz reklamować - to jedyna droga. (09.07.2012, 14:45)admin napisał(a): Jedynym rozwiązaniem jest zareklamować grę, ponieważ z tym błędem jej nie zainstalujesz. Zgram z płyty na płytę . Dzisiaj będę to robić Ile mniej więcej kosztuje napęd ????
12.07.2012, 04:04
admin napisał(a):Swoją drogą dziwi mnie, że na oryginale wyskoczył Ci ten błąd. Błąd CRC pojawia się również w innych przypadkach, np: Uszkodzony napęd (jeśli błąd pojawia się podczas instalacji z płyty) Uszkodzona taśma napędu lub dysku Uszkodzona pamięć RAM Uszkodzony dysk twardy Nie zawsze błąd CRC musi oznaczać uszkodzenie archiwum, dlatego jeśli pojawi się on na oryginalnej płycie lepiej przed reklamacją sprawdzić płytę na innym komputerze. (12.07.2012, 04:04)szalony napisał(a): Błąd CRC pojawia się również w innych przypadkach, np: No sprawdziłem u kolegi i działa i będę wymieniał kartę graficzną Gra działa TEMAT DO ZAMKNIĘCIA |