Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Windows 64 bit
Siemandero.
Postanowiłem zainstalować u siebie Windowsa XP 64 bit, wersja angielska bo dotychczas korzystałem z oprogramowania które działało na 32 bitach lecz jak wiadomo wszystko idzie do przodu i programami na 64 bity mogę obejść się smakiem.
Jako, że zbyt mocnym procem nie dysponuję to wybrałem XP'ka zamiast "siódemki". Myślę tutaj bardziej o wydajności.
A propo procesora, jest on 32 bitowy, w takim razie pociągnie XP'ka 64 bitowego?

Podam Wam tutaj skróconą specyfikację mojego PC'ta i mam nadzieję że przedstawicie mi najlepsze rozwiązanie (przypominam, że zależy mi na systemie 64 bitowym).

Procesor: Intel Celeron 3.06 GHz (32 bit)
Ram: 2046MB
Grafika: NVIDIA GeForce 9800 GT

Na święta planuję częściową modernizację PC ale systemu 64 bit potrzebuję na wczoraj więc jeśli jest online jakiś specjalista, bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Parametry bardzo podobne do mojego sprzętu ;) Ja korzystam z XP 32 i nie narzekam. Myślę o zainstalowaniu Linux 64 bit, bo ja nie korzystam z wielkiej ilości programów :D Nie wiem jak ty.
  Odpowiedz
Ja również korzystam z XP'ka 32 bitowego ale potrzebuję najnowszego wydania After Effects'a. CS4 mnie nie zadowala, poza tym nie chcę być w tyle.
To jak, pomoże ktoś z wybraniem 64 bitowego systemu pod względem wydajności na mój sprzęt?
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Jeżeli masz 32bitowy procesor to możesz zapomnieć o systemie 64bitowym (chyba że masz z któryś Celeronów D 64bitowych)
  Odpowiedz