Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Windows XP - zbyt mało rozdzielczości
Witajcie,
Jako, iż kocham XP postanowiłem do niego wrócić <3 Lecz przywitał mnie problemami(poradziłem sobie np. ze złym sformatowaniem dysku, przez co zatrzymywał się na ekranie biosu, czy zle przeprowadzoną instalacją, ale do sedna).
W przeciwieństwie do kiedyś gdy miałem WIN XP nie ma rozdzielczości 1440x 900 zamiast tego jest troche mniejsza, gorsza. Czy jest możliwość abym zmienił na w/w. Od razu mówię, że szukałem w google i nic nie pomogło, więc licze na was ;)
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
Zainstalowałeś wszystkie aktualizacje i sterowniki ?
Jeśli Twój monitor obsługuje taką rozdzielczość, to po zainstalowaniu najnowszego sterownika powinieneś mieć natywną rozdzielczość dostępną, a nawet jeśli nie będzie w panelu XP możliwości zmiany na takową, to powinna być dostępna jako niestandardowa, warto też przejrzeć oprogramowanie do konfiguracji sterownika karty graficznej.

Na przyszłość pamiętaj, że jak tworzysz taki wątek, to podaj specyfikacje komputera, wszystko co potrzebne powinno się tutaj znaleźć, a w dodatku z ciekawości wpisałem Twój problem w Google i znalazłem multum odpowiedzi.
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny