Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wycena chomika 2mln punktów
Witam,

Chciałbym Was prosić o wycenę chomika o następujących parametrach:
- liczba punków: 2mln
- liczba odwiedzin: 200 dziennie
- dzienne zarobki: w tygodniu 5-10k, w weekend 15-20k,

Chomik zawiera ogromną bazę filmów i seriali (zagranicznych), oryginalne menu i stałych bywalców.

Bardzo proszę o rzetelną wycenę :) Pozdrawiam
  Odpowiedz
Pliki są zachomikowane, czy własny UP?
Najlepiej podaj nazwę chomika, to wejdę i dokładniej zobacze jak to na chomiku wygląda.

Odpowiedz
Nie podam nazwy bo nie sprzedaje jeszcze :) Chce sie tylko zastanowić nad ceną. Pliki zachomikowane, dość dobrze ustawione w wyszukiwarce chomikuj.pl

Możecie mi napisać jakie ceny wchodzą w grę na chwile obecną?
  Odpowiedz
40zł na pewno dostaniesz, 60 pewnie też, a 80 to chyba max. Nie znam się dobrze na wycenianiu, ale w granicach 40-80 zł powinien być warty.

Odpowiedz
Coś marnie wyceniacie te chomiki. Kiedyś jak się w to bawiłem był przelicznik 1 mln = bańka. Więc śmiało krzycz 250 zł, przecież chomik nadal zarabia.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Nicholas ma rację. Gdybym miał sprzedawać chomika to aby mniej więcej ustalić cenę przeliczyłbym punkty na transfer.

20 GB = 23 zł
1 mln punktów = 250 GB
250 GB : 20 GB = 12,5 x 23 zł = 287,5

...co by bardziej zachęcić klienta:

+ możesz dać jakiś upust z ceny aby pokazać, że ty masz taniej niż na chomikuj ;)
+ dodasz w informacji, że chomik wciąż zarabia itp.
Niedostępny
  Odpowiedz
za 20 zł macie 100GB http://allegro.pl/transfer-100-gb-chomik...88221.html

Teraz policzmy:
2mln pkt = 500GB - tyle na koncie

(20zł to 100GB) x5 = 100zł to 500GB
Punkty na tym koncie warte są 100zł
Dodatkowo:
Konto zarabiające średnio 10k/dzień - 10zł
Pliki rozmieszczone odpowiednio w folderach - 5zł
Transfer zawarty w punktach (możliwość ew. wymiany na maniac) - 5zł
Menu chomika - 10zł

SUM: 130zł

Odjąć:
Ryzyko blokady konta po zakupie - -10%
Brak pewności, że konto zostanie rzeczywiście dane oraz, że jest na nim odpowiednia ilość pkt - -5%

130zł x 85%=110, 50zł

Może trochę ja za mało wcześniej wyszacowałem, bo robiłem to na szybko, ale 250zł, to to konto nie jest warte. Trzeba pamiętać, że teraz punkty na chomikuj nie są tak dużo warte, jak kiedyś.

Odpowiedz
Ok, dzięki za pomoc. I tak jeszcze teraz nie będę sprzedawał. Poreklamuje więcej, zrobie lepszą promocje i układ folderów i nabije do 5 mln punktów pewnie do wakacji :)
  Odpowiedz