Wygraj książkę lub doładowanie na Mikołajki!
|
11.11.2013, 00:00
Ja, ale jak znajdę chwilkę wolnego czasu, bo albo mam jakieś zajęcie, albo mam obciążoną głowę nauką, w efekcie czego nic mi się nie chce robić. Na pewno zrobię, ale nie chcę jakiś głupot pisać, można zgłaszać swoje prace do 5, więc mam jeszcze sporo czasu.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
19.11.2013, 21:40
Ja Ci polecam książkę "Kamienie na szaniec" Zapewne ją czytałaś ale i tak Ci ją polecam
Książka ogólnie opowiada o tym jak niemcy okupowali Polskę. Za tego czasu istniały wiele organizacji walczących z faszystowskimi niemieckimi żołnierzami. W takiej grupie uczestniczyli pewni przyjaciele, o których jest ta książka. Byli to trzech chłopców Zośka, Rudy i Alek którzy po mimo młodego wieku postanowili walczyć o Polskę. Na początku niewiele szkodzili niemcom, lecz po czasie ich zapał rósł w raz z pomysłami jak dość mocno uprzykrzać im życie. A to jak im to robili i jaki los ich potem spotkał to zostawiam Ci żebyś się dowiedziała P
23.11.2013, 19:09
Aktualizacja konkursu:
Konkurs odbędzie się jeśli liczba zgłoszeń wynosić będzie minimum 10.
24.11.2013, 19:52
A jakaś nagroda pocieszenia przewidziana dla osób które się zgłosiły a konkurs nie doszedłby do skutku ?
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
25.11.2013, 17:33
Michaił Bułhakow- Mistrz i Małgorzata.
Książka pełna niespodziewanych zwrotów akcji, intrygująca, ponadczasowa, przemycająca moralne wartości i prawdę o ludzkiej łatwowierności, napisana inteligentnie, wciągająco, z przebłyskami humoru i odcieniami ironii, można tu znaleźć wiele nawiązań do dzieł literatury (nie tylko rosyjskiej). Przeplata się w niej kilka historii, w tym jedna powszechnie znana, lecz opowiedziana z zaskakującego punktu widzenia, życie codzienne moskiewskich literatów, oraz wątek miłości, która kosztuje życie. Obnaża realność ówczesnej Moskwy pełnej szachrajstw, ukazuje konflikt artysty z jemu współczesną rzeczywistością a wszystko to okraszone jest 4 częściami Księgi Mistrza...by ostatecznie ukazać na tym tle szatana w zupełnie innej perspektywie. Jakiej? Przekonaj się sam.
06.12.2013, 21:25
Z powodu niedostatecznej liczby zgłoszeń konkurs nie zostanie rozstrzygnięty.
|