Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wyjęcie baterii z nowego laptopa, a gwarancja.
Czy odkręcając dolną pokrywę w celu wyjęcia baterii utracę 24 miesięczną gwarancję producenta?

Mam laptop Acer i będę go użytkował w domu, więc szkoda mi baterii. Obudowa dolna jest jednolita i posiada tylko otwór do resetowania baterii. Pod obudową znajduje się podobno pstryczek odłączający jej zasilanie. W instrukcji jest tylko wzmianka o tym, że laptop jest dodatkowo objęty międzynarodową gwarancją podróżną. 

Jako użytkownik raczej mam prawo, odłączyć zasilanie baterii, ale czy odkręcić dolną pokrywę, to już nie jestem pewien. Na wierzchu żadnych plomb nie ma.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz
Przeczytaj umowę gwarancyjną, zazwyczaj jest tylko wzmianka o prawidłowym użytkowaniu sprzętu zgodnie z jego przeznaczeniem, a wyjmowanie baterii do normalnego użytkowania jak najbardziej należy. Dowiedz się też, czy gwarancja producenta lub sprzedawcy obejmują wymianę baterii, zazwyczaj bateria też ma określoną, a raczej deklarowaną żywotność, więc jeśli zużyje się przed czasem, zazwyczaj można też liczyć na wymianę. Najlepiej by było gdybyś zapytał o wszystko producenta.
  Odpowiedz
Support powiedział, że rozkręcenie obudowy nie powoduje gwarancji, więc mogę śmiało zdjąć obudowę.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga. 
Strona z tapetami na pulpit - polecam
  Odpowiedz