Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Wykradanie haseł z własnego komputera.
Witam. Nie wiem czy w dobrym dziale to zamieszczam, ale chodzi o to, że potrzebuje odzyskać wszystkie hasła które były wbite w komputerze, ale nie zapamiętywane przez przeglądarkę. Wiele osób może powiedzieć, że to nie możliwe, ale to jest możliwe, ponieważ: są wirusy które potrafią wykraść hasła z komputera, chociaż ich nie zapamiętywaliśmy. Jeżeli ktoś wie jak to zrobić to bardzo proszę o pomoc, ponieważ muszę odzyskać stare hasła do kont i poczty które wbijałem na komputerze. Systemu nie zmieniałem. Możliwe jest, aby hasła były gdzieś w rejestrze systemowym ukryte?
  Odpowiedz
Polecam PassTool (bodajże tak nazywał się ten programik) - pobiera WSZYSTKIE wpisywane hasła z popularnych programów takich jak np. Google Chrome, Avast czy też hasła Wi-Fi :P
  Odpowiedz
Właśnie jak hasła są nie zapamiętane przez przeglądarkę to mu to nic nie da ten PassTool. Powiedz lepiej że w szkole komuś coś chcesz wykraść, a nie :) Prędzej zrozumiemy :P
  Odpowiedz
PassToll nie czyta haseł które są nie zapamiętane? :O
Może coś mi się pomyliło :/

Ostatnio w szkole testowałem taki program, ale nie pamiętam nazwy...
  Odpowiedz
Ja testowałem tego typu wynalazki, jak chcesz żeby coś czytało nie zapisane to musisz mieć keyloggera i tyle bo co innego takie mądrego wymyślisz ?
  Odpowiedz
A znacie jakiś dobry keylogger? Chodzi mi tylko o stare hasła z własnego komputera, ja do szkoły nie chodzę więc nie muszę oszukiwać. Potrzebne mi to we własnym domu.
  Odpowiedz
Haseł których nie zapisałeś, nie odzyskasz, przepadły na wieki. Co innego jeśli do teraz są programy w których je zapisałeś. Przeglądarki przechowują hasła zaszyfrowane w specjalnych plikach, ale tylko jeśli je zapisałeś np. do autologowania. Jeśli nie, to są usuwane zaraz po wyłączeniu przeglądarki. Spec potrafi odzyskać je z usuniętych ciasteczek, ale jeśli to było dawno temu, to zostały już co najmniej dwa razy nadpisane, więc nici. Co do keyloggerów, to służą one do przechwytywania haseł i loginów, a nie ich odzyskiwania. One chwytają hasła i znaki z klawiatury w czasie rzeczywistym i wysyłają je hakerowi, tobie w niczym nie pomogą.

Możesz zapomnieć o odzyskaniu swoich haseł.
  Odpowiedz
Hasła były nie dawno wpisywane i nie zostały nadpisane.
  Odpowiedz
Zajmij się czymś pożytecznym albo w google poszukaj jak chcesz pokazać przed kolegami jaki to "chakier" jesteś a nie wciskaj ludziom kit.
  Odpowiedz
Nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale znalazłam w gazecie (PC Format maj 2009) program Cain & Abel (w sumie to są dwa programy), ale nie wiem dokładnie jak toto działa, nigdy nie testowałam.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] Staram się pisać poprawnie
  Odpowiedz