Wyszukiwarka chomikuj - moje pliki na pierwszych stronach
|
21.10.2014, 12:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.01.2015, 01:30 przez Swordancer.)
Witam, mam do was takie pytanko, jak inni to robią że np w wyszukiwarce plików na portalu chomikuj.pl ( bezpośrednio na tej stronie ) nie chodzi mi o wyszukiwarkę np coś w tym stylu: http://www.chomikuj-wyszukiwarka.eu/ , albo http://chomikuj.webnode.com/ , tylko się wchodzi na stronę chomikuj i się zaloguje to można wyszukiwać wybrane przez ciebie chomiki albo pliki, jak np wyszuka się jakiś plik to albo na kilkunastu stronach albo na wszystkich stronach ( stron jest 50 ) to ten plik jest tylko z jednego chomika od tego samego chomika, słyszałem ze inni robią w jednym folderze 20 kopi tego samego pliku albo więcej albo mniej zależy od kolesia i podpisują np sam tytuł filmu, i później robią z 10 albo więcej podfolderów i te podfoldery w następnych podfolderach z tymi kopiami pliku, i tak ciągle , zrobiłem to na probe tylko jak zrobiłem dużo folderów i podfolderów z tym plikiem, to i tak koleś miał ten sam plik co ja na pierwszych stronach wyszukiwarki chomikuj albo na wszystkich stronach, a ja miałem niby więcej kopi tego filmu, i folderów i podfolderów, od czego to zależy?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
22.10.2014, 16:15
Algorytm wyszukiwarki chomikuj jest bardzo dziwny i do końca nie wiadomo jak działa, z doświadczenia wiem że działa na zasadzie "bo tak mi się podoba" czyli raz wyświetla w wynikach pliki które miały dużo pobrań, innym razem pliki z wysokimi ocenami a jeszcze innym razem pliki dodane przed kilkoma laty.
Niestety teraz nie ma już patentu na to aby wskoczyć na pierwsze miejsca wyników, w większości jednak z tego co zaobserwowałem na pierwszej stronie wyników są pliki z chomików popularnych i pliki w które najwięcej razy kliknięto po wyświetleniu go w wynikach wyszukiwania. Aby trafić na pierwsze miejsca w wynikach najlepiej jest testować kilka metod na kilku chomikach bo tak jak wspominałem nie ma już jednej złotej metody (no może nie do końca, jest metoda ale nikt jej publicznie nie ujawni a tym bardziej za darmo).
22.10.2014, 16:26
troche się z tym bym nie zgadzał, ze niby popularny chomik i jego pliki sa na pierwszych stronach chomikuj alb na wszystkich, niektorzy zakładają całkowicie nowe chomiki, i robia kilkanascie kopii tego samego filmu i pozniej duzo folderów, podfolderów i tak dalej i tak dalej, i pozniej te chomiki sprzedaja i tak dalej, i znowu robia nastepne chomiki tym sposobem, pisałem do kilku chomikow jak oni to rabia dokładnie ale ie chca powiedzieć, napewno jest jakiś, sposób, wystarczy wpisac jakiś film w wyszukiwarce chomikuj, i tam wyskocza filmu i nawet na 5 stronach jest film ten sam od jednego chomika.
22.10.2014, 16:32
Umiesz czytać ze zrozumieniem ??
Przeczytaj dokładnie to co napisałem kilka razy a potem przeczytaj dokładnie ten tekst "nie ma już jednej złotej metody (no może nie do końca, jest metoda ale nikt jej publicznie nie ujawni a tym bardziej za darmo)". Nikt kto zarabia na chomiku nie zdradzi Ci swojego sposobu na to jak być wysoko w wynikach. Patent z folderami i podfolderami oraz kopiowaniem tego samego pliku ma zupełnie inne zastosowanie niż myślisz ale tego też nie zdradzę.
22.10.2014, 17:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2014, 17:04 przez robertoos188.)
Sorry nie doczytalem, myslalem ze to polega na tym im wiecej kopii i wiecej folderow i podfolderow tym lepiej i jestes na pierwszych stronach.
22.10.2014, 19:58
Gdyby to było takie proste to każdy byłby na pierwszym miejscu w wynikach, niestety to trochę inna bajka, jednak stosowanie patentu z kopiowaniem plików do wielu folderów też przynosi pewne korzyści, testuj a na pewno zauważysz jakie to korzyści
22.10.2014, 20:12
Dokładnie. Nikt Ci takiego sposobu nie zdradzi, tym bardziej, że nie ma złotego środka, gdyż trzeba byłoby wszystko zebrać do "kupy" i wtedy kombinować by być pierwszym. Jak myślisz? Chomiki które zarabiają setki tysięcy pkt, zdradzą Ci ten sekret, aby przestać tyle zarabiać? Ja posiadam kilka kont. Jedno założone ponad dwa tyg. temu. Zysk? Od 40k-70k. Niżej nie ma opcji. Dobije się jeszcze do 100k, a później więcej, stosując różne metody. Niestety, to tylko kropla w morzu jaką zarabiają inne chomiki, ale będzie więcej. Uwierz mi. Przez 2 tyg można zarobić więcej na dzień niż chomiki które mają konta 2lata i się nie wiedzą jak do tego zabrać. Kopiowanie sprzyja wynikom wyszukiwania. Jedni mogą zmieniać nazwy, drudzy mogą inne frazy wpisywać. Po prostu jest tego masę. Radziłbym też popracować, nad dobrą reklamą
22.10.2014, 20:12
no właśnie z ciekawości zrobiłem cos takiego, miałem pliki na pierwszych stronach, ale trzeba zrobic strasznie, bardzo duzo kopii, i folderow i podfolderow, ze to mi sie wydaje nie opłacalne do czasu i do zużycia pradu na komputerze, a nie którzy tez robią dużo folderó , ale mniej ode mnie, i maja na pierwszych stronach swoje pliki, od czego to zależy?, sa jakieś czynniki wpływające na to ?
22.10.2014, 20:14
Skoro Cię to interesuje, po prostu sprawdź. Nic na gotowe nie przyjdzie, a na pewno przyniesie po pewnym czasie korzyści.
22.10.2014, 20:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2014, 20:17 przez robertoos188.)
a co do reklamowania, to lipa, jak chcesz reklamować to musisz miec dosc popularnego chomika, bo nawet jak wyslesz z 500 reklam dziennie to i tak nie bedzie kokosów
|