Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

XBOX lub PS3
Chcę kupić dziecku na komunie i nie wiem którą może ktoś doradzi ?
  Odpowiedz
Ps3 to multimedialny kombajn można w niej wiele ale gry są do niej drogie,xbox do niej gry znajdziesz wszędzie a po za tym jest tańszy. Kto wie co za rok zostanie wymyślone i dziecko nie powie tato to już staroć ja chce to nowe ps czy xbox także ja bym wybrał jednak xboxa choćby ze względów ekonomicznych
  Odpowiedz
Ja się nie znam, nie posiadam żadnej konsoli.

Ale zapodam cytaty z innych for:
Cytat:Tak PS3 jest o wiele bardziej przyszłościowy gdyż jest o wiele mocniejszy. Xbox powoli robi się za słaby więc jeśli stawiasz na przyszłościowość bierz PS3.
Cytat:Na Playstation powstaje co raz wiecej gier i wydaje sie, ze pozyje dluzej od Xboxa.
Cytat:Obie konsole są bardzo porównywalne. Taka tylko różnica, że PS3 jest lepiej wykonane i w przyszłości będzie się lepiej rozwijało. Za to Xbox, jest trochę tańszy i gorzej wykonany (z zewnątrz). Co do jego przyszłości nic nie wiadomo.

O wydajności już nic nie wspominając (oczywiście PS3 lepszy).
Cytat:W prawie każdej grze jest lepsza grafika niż na PS3. W PS3 jest taka bardziej szara.
Lepsze mulit w xboxie choć trzeba płacić.
Xbox niestety nie ma Blue-Ray.
Xbox ma fajne gry jak Gears of War, Halo itp.
PS3 też ma fajna grę jak God of War ale jest zamiennik (Bayonetta)
  Odpowiedz
Mam Xboxa 360 chociaż już się nieco zakurzył - nie używam go.
Polecam szczególnie wersję Elite tzn. czarną.
Xbox 360 jest w pełni kompatybilny z systemem Windows oraz z kontem Windows Live.
Jego menu jest bardzo ładne i łatwe w obsłudze.

Pomimo że swego czasu Xbox 360 był awaryjny to mój ani razu się nie zepsuł.
Trochę się grzeje ale ma swoje lata więc ma do tego prawo.

Kupując go dostałem w pudle konsolę, bezprzewodowego pada, kable RCA, kabel HDMI, jakąś badziewną grę, badziewną słuchawkę z mikrofonem i papiery.
Bezprzewodowy pad nie ma wbudowanego akumulatora - działa na zwykłych bateriach 2xAA.
Działa również na akumulatorkach AA ale krócej gdyż mają niższe napięcie.
Można do niego dokupić stały akumulator ale nie wiem ile obecnie kosztuje.

Jakość oglądanego obrazu w grach i filmach DVD jest (jak dla mnie) wzorowa - ja nie wymagam zbyt wiele.
Zapewniam Cię że Twoje dziecko nie zauważy jakości obrazu bo ono będzie sie interesowało graniem na dużym ekranie a nie jakimiś tam jakościami czy wydajnościami.
W menu jest możliwość dostosowania obrazu jak i dźwięku do własnych potrzeb.
Menu fabrycznie jest wielojęzyczne w tym polskie.

Nie pamiętam z jakich podzespołów składa się Xbox 360 ale jedno jest pewne - ta sama gra inaczej wygląda na Xbox 360, inaczej na PS3 oraz inaczej na PC dlatego bo każdy z tych trzech sprzętów posiada inną architekturę.
Pisanie w stylu PS3 ma ładniejsze gry to robienie czytelnika w konia bo obie konsole są porównywalne.
Wygląd gry zależy od wielu czynników jak:
- dobór kabla (VGA, RCA czy HDMI)
- ustawienia obrazu w konsoli
- ustawienia wyświetlania w telewizorze
- jakość telewizora bo Plasma wyświetla obraz gorzej od LCD
- rozdzielczość telewizora bo 1360x768 na ekranie 32-calowym wygląda makabrycznie w porównaniu do rozdzielczości 1680x1050 lub większej

Obecnie na rynku są dostępne opcje dostosowania wyglądu obudowy do własnych upodobań ale nie wiem jak to przebiega - prawdopodobnie są to naklejki.

Jeszcze jedno.
Konsola ma jeden atut więcej niż komputer - nowe gry nie mają wymagań.
Kupiłem konsolę 2 lata temu i gdybym kupił dzisiaj nową grę to działała by bez problemów a z komputerami jest już gorzej.

I jeszcze coś.
Jeszcze nie wydano żadnej gry która wykorzystałaby pełną moc drzemiącą zarówno w Xboxie 360 jak i w PS3.
  Odpowiedz
Xbox 360..
Posiada m Tylko PS2
ale codziennie chodzę do kolegi grac na Xboxie :D
  Odpowiedz
Play Station 3 dlaczego? W X-boxie 360 bardzo popularny jest problem "trzech diod" czyli przegrzania naszej konsoli. Osobiście mam to i to więc jeśli chodzi o grafe to nie ma specjalnej różnicy przy czym X-Boxa 360 trzeba przerabiać aby nam wszystkie "pirackie" gry działały.

Wiem że temat już stary ale może ktoś będzie szukał po forum.
  Odpowiedz
Witam
Późno,lecz wyraże swoje zdanie...
Ps3:
zalety:
Darmowa Platforma Online
Szybsza reakcja kontolera Playstation Move
Wady:
-Playstation Move,kontrola tylko jednym lub dwoma kontrolerami(rękom lub dwoma)
-Pady wykonane z dedykacją dla dzieci(śmiesznie małe)
-Mało stabilna platforma online(nie wiem czy ktoś lubi jak Playstation network jest nieczynne przez np. Miesiąc ?)
-Drogie Gry,Sama konsola jest wystarczająco droga
Xbox:
Wady:
-Płatna Platforma Xbox Live
-W starych wersjach,śmierć konsoli czyli popularne 3 diody
Zalety:
-Dostosowany do dłoni Pad
-Przyjemna w użyciu,i inteligentnie zbudowana platforma xbox live
-Xbox kinect,kontrola całym ciałem
-Tańsza konsola,tańsze gry,więcej tytułów

To strasznie ogólna ocena,lecz według mnie prawdziwa...
Niestety jestem realistą,ale to tylko moja ocena.
Pozdrawiam :>
  Odpowiedz
W xbox'ie 360 slim znika problem trzech diod :)
Oczywiscie, obie konsole nie maja sobie rownych, ale kazda ma wady i zalety :)
Na PS3, czesto spotykamy sie z lagami.
Na Xbox'ie 360, serwery sa lepszej ze tak powiem "jakosci", ale za to trzeba placic za internet.
No i jest tez kwestia gier exclusive.
Ale ja nie gralem w zadnego exclusive'a na Xbox'ie, na PS3 gralem tylko w Little big planet.
Ja osobiscie bym kupil Xbox'a z Kinect'em, dzieciak bedzie mial frajde :)
  Odpowiedz
KoSsSaCk napisał(a):Ja osobiscie bym kupil Xbox'a z Kinect'em, dzieciak bedzie mial frajde

Całkowicie się zgadzam :) Kinect to fajna sprawa. Moja siostra ma świra na punkcie gier tanecznych :D W sumie niezła frajda, więc bardzo polecam. Kinect łatwy w obsłudze, ciekawe gry... Moim zdaniem Kinect jest lepszy niż Playstation Move.
Zapraszam na mojego chomika :) Znajdziecie tam książki różnego rodzaju.
  Odpowiedz
Zależy na czym ci zależy
PS3:
- Blu-Ray
- Wsparcie 3D
- Jeśli posiadasz kamerkę i konto w PlayStationNetwork to możesz rozmawiać jak na skypie
Xbox:
- Lepszy kontroler ruchu(Kinect)
więcej ci na temat xboxa nie powiem bo jej nie posiadam
  Odpowiedz