Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Zagadka logiczna
Kiedyś na forum zadawałem już to pytanie - nikt na nie nie odpowiedział. Dziś je powtórzę, tym razem dzięki uprzejmości Bub 17 - oficjalnego sponsora tego zadania macie możliwość wygrać 10 tys chomikowych punkcików.
Zapraszam do zabawy.
Oto pytanie :
Człowiek siedzi i je, proszę powiedzcie mi kim jest ? i co je ? Wiedząc, że gdyby miał to co je, nie był by, tym kim jest ;)

Prawidłowej odpowiedzi udzielił - neronus12 - GRATULUJĘ
  Odpowiedz
może chodzi o kogoś świętego?
  Odpowiedz
Nie mam pojęcia ;D Hmmmm Człowiek to "Ciacho" i je ciastko ;P
Na 100 % źle ale dobra :D
  Odpowiedz
Niestety obie odpowiedzi błędne ;(
  Odpowiedz
Tak myślę ;p. Tłuścioch lub ... hm...
Edit:

Siedzący człowiek, który się posila żywnością?
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Człowiek jest wegetarianinem i je warzywa:-)
[ Sygnatura usunięta przez moderatora. ]
  Odpowiedz
Czy to kim "On" jest wyklucza samo posiadanie tego co je czy spożywanie tego?

Jeśli spożywanie to może chodzi o wegetarianina, który je mięso.
  Odpowiedz
Posiadanie tylko i wyłącznie posiadanie
  Odpowiedz
Widzę, że ktoś mnie uprzedził z myśleniem w tym kierunku, gdy zastanawiałem się.

Skoro obie odpowiedzi są niewłaściwe, to trzeba myśleć dalej.

EDIT: Samowykluczająca się zagadka nieźle miesza pod beretem. "On" nie był by tym kim jest, gdyby to miał, ale ma "To coś" bo to je. Tu zatacza się pętla. Musiał by nie być człowiekiem, ale nim jest, tu z klei duch i ciało nie pasują bo chodzi o człowieka. Hmmm...
  Odpowiedz