![[Obrazek: 9865w3456_wnxxreq.png]](https://s2.ifotos.pl/img/9865w3456_wnxxreq.png)
Zarabianie na YouTube !
|
26.04.2015, 13:02
Siemka Odjechani, Co myślicie o zarabianiu na YouTube bo wpadłem na taki pomysł aby trochę zarobić i nagrywać gameplaye z Gier na YouTube. Może ktoś mi powie miej więcej na czy się tam zarabia, chyba na reklamach ale czy jeszcze na czymś i najważniejsze Opłaca się to.
![]() Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Zapomnij. Jeśli chcesz to robić dla pieniędzy zapomnij. Zanim zaczniesz zarabiać sumy większe niż $2 miesięcznie minie kilkanaście miesięcy... Zresztą nie będę się produkował. Obejrzyj tę playlistę.
Już lepiej idź do jakiejś średniej restauracji i spytaj się czy nie szukają kelnera w zamian za napiwki. Jak pójdziesz do kiepskiej restauracji to nie dostaniesz napiwków i co gorsza będą tobą pomiatali, a do restauracji na jakimś wyższym poziomie się nie dostaniesz.
26.04.2015, 13:30
Nie No źle mnie zrozumiałeś od dawna chciałem nagrywać gameplaye a myślałem że przy okazji coś zarobie ale jeśli nie no to nie, będę nagrywał bez zarabiania, dzięki za odpowiedz.
![]()
26.04.2015, 13:34
No chyba że tak. Jeśli chciałbyś nagrywać i lubisz montować to jak najbardziej. Lecz od razu uprzedzam że dużo nie zarobisz i youtube strasznie respektuje prawa do muzyki. Więc jakakolwiek muzyka odpada. No chyba że znajdziesz jakąś którą możesz wykorzystywać komercyjnie za darmo. Napisz do nich(u góry masz przyciski do FB i Twittera) może pozwalają na wykorzystanie ich muzyki komercyjnie.
No właśnie słyszałem o tej muzyce ale jak patrze na gameplaye to dużo jest w nich normalnej muzyki.
A ta też jest darmowa czy nie https://www.youtube.com/channel/UCPSX-g4...C7sbGNtGzA ![]()
26.04.2015, 13:53
Do użytku nie komercyjnego jest darmowa. Musisz do niech napisać i spytać się czy możesz na tym zarabiać.
27.04.2015, 11:26
E tam kolega bredzi. Jak masz wolny czas to możesz coś tam porobić. Jak fajnie nawijasz i masz dobre teksty, to się przyjmiesz. Daj dobry podkład. Możesz robiś w programach podstawowych takich jak magic music mayker. Czy w czym podobnym. Niskich lotów ale coś będziesz miał.
Sobie to zapętlisz i będzie lecieć. Na początku zacznij dla przyjemności a dopiero potem dla kasy.
27.04.2015, 15:19
Drekizan właśnie myślałem tak jak mówisz, jak wypali to wtedy na kasę będę a jak nie to nie.
![]()
27.04.2015, 16:42
A mam jeszcze jedno pytanie czy ten sklep jest w 100% darmowy http://cupsell.pl/strony/zaloz.html bo jak by się mój kanał na YouTube rozkręcił to bym mógł sprzedawać koszulki, pisze niby że darmowe ale nie jestem pewien, i moje pytanie do was jest takie czy muszę coś wpłacać na początek czy nie tylko projektuje i potem mi kasę przesyłają jak koszulka się sprzeda.
![]()
28.04.2015, 15:50
Ty najpierw rozkręć ten kanał i dopiero zacznij myśleć o monetyzowaniu filmów czy też sprzedaży koszulek. Obecnie YouTube'rzy pojawiają się jak grzyby po deszczu więc jeśli chcesz się przebić to zamiast myśleć o finansach, pomyśl o tym w jaki sposób zachęcić widzów do oglądania Twojego kanału. Pozdro i życzę powodzenia.
![]() "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze." |