Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

aneta413 - Próba oszukania
aneta413 - Próba oszukania
Należy zamieścić dowód oszustwa (screen z umową, plikiem fake, fałszywym free). Zgłoszenia bez dowodów będą kasowane.
Wyjaśnienie.
Dobra zaczynamy ;) dzis tak pomiedzy 21:00 a 22:00 zadzwoniła do mnie kobieta chyba po 40tce (na pewno starsza ^^ ) chciało kupic punktu ode mnie. Zgodziłem sie zaproponowałem ilosc i cena kobieta zgodziła sie. Wysłalem jej dane do konta bankowego, ona wysłale mi email z tak zwanym "potwierdzeniem przelewu"
oto screan:
[Obrazek: asdfru.png]
poprosiła mnie zebym wysłal jej 200 000 bo pilnie potrzebuje w emailu poprosiła jednak o 400 000. Sprawdziłem jej konto i pisało mi ze nie istnieje wiec nic jej nie wysłalem. Oto screany i strona gdzie mozna sprawdzic czy dane konto bankowe istnieje: http://www.konto.uwaga.info/index.php
[Obrazek: kontod.png]
[Obrazek: konto1.png]
zadzwoniłem do niej żeby wyjaśnić sprawę a ona trochę się zdenerwowała i zaczęła mi sądem grazic ze. Zaproponowała mi układ ze za to ze ja ja oskarżam to mam jej dać 500 000 za free :D. Moim zdaniem specjalnie zadzwoniła w sobote wieczorem zebym nie zobaczył czy kwota za punkty przyjdzie od razu tak bym czekał do poniedziałku a z grzeczności wysłałbym jej pkt bo potrzebowała pilnie... Na szczescie zobaczyłem pewien mancyk ;)

Jak macie pytanie to pisać ;)
  Odpowiedz
Skąd znała twój numer telefonu? Dlaczego zaczęła ci sądem grozić? Z jakiego powodu? Dziwna ta twoja opowiastka.
  Odpowiedz
(29.09.2012, 23:24)Tomek1 napisał(a): Skąd znała twój numer telefonu? Dlaczego zaczęła ci sądem grozić? Z jakiego powodu? Dziwna ta twoja opowiastka.
Moj nr telefonu miała bo podałem go na takiej stronce gantry.pl albo jak tam to sie pisze. Sadem mi zaczęła grozić bo twierdzi ze mi wysłała pieniądze a ja twierdze ze ona kłamie i chce ja oszukać. Co z jakiego powodu ?
  Odpowiedz
Zapomniałeś zamazać dane nadawcy przelewu. Lepiej to zrób, bo możesz mieć problemy. Dane osobowe są prawnie chronione.
  Odpowiedz
to i tak pewnie są fałszywe dane ale dobra już poprawiam ;)
  Odpowiedz
enrique97 napisał(a):Moj nr telefonu miała bo podałem go na takiej stronce gantry.pl albo jak tam to sie pisze. Sadem mi zaczęła grozić bo twierdzi ze mi wysłała pieniądze a ja twierdze ze ona kłamie i chce ja oszukać. Co z jakiego powodu ?
Ty pisz po polsku bo nie bardzo cię rozumiem. Zadałem pytanie z jakiego powodu bo chciałem wiedzieć dlaczego zaczęła się do ciebie sadzić. Akcja totalnie bez sensu. Przecież będzie poniedziałek to sprawdzisz wszystko na koncie w banku. Po co peplanie o sądach? Wytłumacz jej jak ja sprawdziłeś i jakie masz podejrzenia. Nie jesteś ciekaw co ma do powiedzenia? Dlaczego zakładasz, że baba chce cię odrazu wyrolować?
  Odpowiedz
(30.09.2012, 00:06)Tomek1 napisał(a): Ty pisz po polsku bo nie bardzo cię rozumiem. Zadałem pytanie z jakiego powodu bo chciałem wiedzieć dlaczego zaczęła się do ciebie sadzić. Akcja totalnie bez sensu. Przecież będzie poniedziałek to sprawdzisz wszystko na koncie w banku. Po co peplanie o sądach? Wytłumacz jej jak ja sprawdziłeś i jakie masz podejrzenia. Nie jesteś ciekaw co ma do powiedzenia? Dlaczego zakładasz, że baba chce cię odrazu wyrolować?

Ja do niej dzwoniłem i powiedziałem co o tym sądze i jakie mam podejrzenia
Stwierdzam tylko ze probowała mnie wyrolowac bo niby bylo "potwierdzenie rachunku" ale one jest fałszywe bo nie ma kilku bardzo ważnych rzeczy i na dodatek po ciula pisze jej "saldo po operacji" od kiedy takie cos jest? w obrazku u gory mogłem skopiowac link docelowy
http://u.poczta.o2.pl/?cmd=gethtmlimg&ii...MHs4mWJzYh
takie potwierdzenie ja moge zrobic. Ja jej to wszystko powiedziałem. Sądząc po tym co mowiła stwierdzam ze robiła w bawełne. Zobaczymy w pniedziałek jak bede pieniądze w co wątpie bardzo, zadzwonie do niej na pewwno przeprosze za podejrzenia (pewnie nie bo nie dostane przelewu)
  Odpowiedz
No to napisz pannie, że masz podejrzenia i w związku z tym sprawdzisz wszystko w poniedziałek i jak tylko wszystko będzie tak jak trzeba, przelejesz jej punkty zgodnie z waszymi umowami. Masz w ten sposób podkładkę wyrazu dobrej woli, a nie unikania.
  Odpowiedz
Tak jej powiedziałem ale ona się wkurzyła ze nie przeleje jej tych punktów na weekend. Nie chciała słuchać mnie. Bo gdybym przelał jej punktu a przelew byl by ściemom stracił bym dużo punktów i nic bym sie nie dało zrobic zebym je odzyskał
  Odpowiedz
Dziwi mnie tylko to potwierdzenie. Potwierdzenie przelewu to potwierdzenie przelewu, a nie wyciąg z historii konta. Jak cie nie chce słuchać to jestem ciekawy jak chce tą sprawę załatwić?
  Odpowiedz