Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

[chomikuj.pl] php i banowanie ip - pytanie
Witam
Załadowałem do opisu na chomikuj.pl stronę internetową z darmowej domeny i używam skryptu logującego ip odwiedzających oraz skryptu wykrywającego niepożądanego przeze mnie użytkownika za pomocą ip. Skrypt zwyczajnie wyświetla komunikat jeśli wykryje ip z listy niepożądanych. Problem w tym, że chciałbym, aby użytkownik został automatycznie przeniesiony na inną stronę i nie mógł korzystać z chomika. Jeśli jednak przeniosę użytkownika o danym ip na inną stronę, to stanie się to tylko wewnątrz ramki opisu, a nie na poziomie chomikuj.pl. Chciałbym zwyczajnie banować wyjątkowo natrętnych użytkowników, którzy ostatnio spamują mi pw z różnych chomików i co ich zablokuję, to piszą z innego, a admini też na to nic nie poradzą.
Dodam, że na php się nie znam i taki skrypt chodź rozumiem, ponieważ w programowaniu c# jestem początkujący, to nie jestem w stanie go napisać.
Jeśli ktoś jest w stanie pomóc, to będę wdzięczny.
  Odpowiedz
Niestety nie zrobisz czegoś takiego z prostego powodu, dodając skrypt w iframe dajesz go tylko jako import zewnętrzny i wykonuje się tylko w ramce.
Chomikuj nie pozwala na includowanie skryptów które można by wykonać po stronie serwisu.
  Odpowiedz
A próbowałeś najprostszą metodą?
Spróbuj dodać parametr _blank do wyjścia. Może pójdzie poza ramkę.
  Odpowiedz
Szkoda, że się nie da. Tak czy siak zrobiłem nieskończoną pętlę, która praktycznie uniemożliwia korzystanie z chomika plus komunikat o zbanowaniu, więc mogę banować natrętnych spamerów :D
  Odpowiedz
adam-as napisał(a):Spróbuj dodać parametr _blank do wyjścia. Może pójdzie poza ramkę.
Jasne że pójdzie ale do nowego okna lub zakładki co w tym przypadku nie rozwiązuje problemu.
  Odpowiedz