Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Ile razy podciągniecie się na drążku ;p
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
W moim przypadku w końcu równe 10 razy (w podchwycie) sprawdzane miesiąc temu. A jak jest w waszym przypadku ?
Jakiś miesiąc temu zamknąłem swój licznik przy 16 ale z każdym tygodniem jest coraz lepiej :)
Ostatnio też nauczycielka mówiła nam o podciąganiu na jednej ręce. Wtedy jedną dajemy na drążek a drugą chwytamy się za nadgarstek. Jest trudniej ale też ciekawe ćwiczenie... Tą metodą ledwo udało się wyciągnąć 10 :)
Już Ci kiedyś pisałem, amb i nie zmieniło się to do tej pory, mianowicie 4-5 na belce.
W taki sposób nie ćwiczyłem, jedynie kilka razy dlatego że nie mam drążka po prostu
Ja 23 podciągnięcia. Mam prowizoryczny drążek w pokoju, ale zwykle jak wracam ze szkoły mam dużo innych obowiązków niż ćwiczenia ;). Mięśnie które pracują podczas podciągania się wyrobiłem sobie skacząc na rowerze. :D
Kasjusz, 23 podciągnięcia? może jeszcze powiesz że pompek robisz dwieście.
Ciekaw jestem jak Ty to robisz, bo niepełnych to mógłbym zrobić o wiele więcej niż tylko piątkę.
Amb, bo ja wiem, na pewno jedną ręką jej nie obejmiesz. Także wiesz jak robiłem, małpi chwyt. ;)
Paweł napisał(a):Kasjusz, 23 podciągnięcia? może jeszcze powiesz że pompek robisz dwieście.
Wtrącę się i powiem że to jest do wykonania :) Wystarczy tylko regularnie ćwiczyć... Jeszcze kilka miesięcy temu mój limit to było jakieś 9-10 podciągnięć, a gdy zacząłem regularnie na siłowni pakować to z każdym treningiem jest coraz lepiej.
Wątpię aby rower działa tak na mięśnie rąk; bicepsy, tricepsy.
Cassius, robisz pełne po łokcie aż za brodę i jak długo?
Ooo uwierz czuć na co działa po zakwasach na następny dzień :D. Zwłaszcza przy trickach w miejscu. Robię tak po oczy, i na cały czas w równym tępie ok. 1.7 sek na 1 podciągnięcie. Trzeba pamiętać aby robić w równym tępie, a nie na początek szybko a na koniec nie móc złapać oddechu :P.

Jak się ma dobrą kondycję to wykonalne wystarczy wierzyć w siebie to pomaga. Dla twojej informacji pompek bez większego wysiłku zrobię tyle ile napisałeś tylko bez zera. Z tego co wiem jesteś w moim wieku więc pogadaj ze swoimi kolegami z klasy, a jak nie wierzysz wrzucę Ci filmik.

A co do grubości drążka na jakim ćwiczę, to spkojnie obejmuję co kciukiem i małym palcem i to też jest chyba ważne.
W sumie nie bawiłem się w jakieś rekordy tylko 4 serie po 10 powtórzeń.
Stron: 1 2 3