Na fali rozważań prowadzonych w gronie znajomych postanowiłam zadać to pytanie i tutaj:
Drodzy Odjechani, gdybyście mogli wybrać sobie dowolną moc rodem z filmów science-fiction, jaka umiejętność by to była i dlaczego?
Jeśli o mnie chodzi- wybrałabym manipulację ludzkimi umysłami. A potem poszłabym w handel... czymś.
A Wy?
Bilokacja, przebywanie w 2 miejscach jednocześnie
Przejmowanie kontroli nad innymi ludźmi z możliwością biernego i dynamicznego odczytywania ich wspomnień, a po odłączeniu ofiara nic by nie pamiętała, jak gdyby była nieprzytomna. Wszystko na duży dystans, a ludzi z otoczenia wyczuwałbym w umyśle.
Zrobiłbym nie tylko zabójczą karierę wykorzystując nieuczciwych i złych ludzi, ale mógłbym w zasadzie zmienić świat. Niektórzy nie zasługują na pewną władzę którą marnują, a ja wykorzystałbym ją do realizacji własnych zamiarów, jednocześnie niszcząc degeneratów, czasem umoralniając. Oh, rządziłbym światem!
Swordancer napisał(a):Przejmowanie kontroli nad innymi ludźmi z możliwością biernego i dynamicznego odczytywania ich wspomnień, a po odłączeniu ofiara nic by nie pamiętała, jak gdyby była nieprzytomna. Wszystko na duży dystans, a ludzi z otoczenia wyczuwałbym w umyśle. Megasmiech
O to, to! Mamy podobny pogląd na sprawę. ;D
Manipulacja czasem. Cofanie i zatrzymywanie. Świetna sprawa
Niko
A jak przestawisz jakiś kamyk i się nie urodzisz, albo ktoś się nie urodzi?
To tak na rozkminę...
Przede wszystkim doskonała umiejętność manipulacji jak to potrafi bohater serialu Dr House. Bardzo by to było przydatne w życiu codziennym, zwłaszcza w pracy, aby wykorzystywać danego "przeciwnika" do własnych celów
Drugie to niczym science-fiction jak wspomniała autorka tematu, Dema, być prawdziwym Książe Ciemności ala Undertaker (wojownik legenda z Wrestlingu - warto obejrzeć kilka jego walk i wejściówek na ring w YouTube - mój awatar przedstawia oto mojego mentora), który chodząc po ulicy wzbudza strach wśród ciołków, którzy szukają guza
No i na koniec coś dla facetów. Motyw z filmu "Czego pragną kobiety". Słyszelibyśmy w głowach myśli kobiet co też one takiego chcą i pragną w obecnej chwili
Motaro napisał(a):No i na koniec coś dla facetów. Motyw z filmu "Czego pragną kobiety". Słyszelibyśmy w głowach myśli kobiet co też one takiego chcą i pragną w obecnej chwili
Akurat to jest do opanowania bez żadnych mocy bo często kobietę czytasz jak książkę. Kwestia czasu
Niewidzialność.
Nie wiem dlaczego, tak mi przyszło do głowy jako pierwsze.
Wczoraj jak tu zaglądałem do tematu również o tym pomyślałem co Jarus, kupiłbym sobie czapkę niewidkę i robiłbym żarty. A do tego może jeszcze przenikanie przez ściany i inne przedmioty oraz manipulacja pogodą.