Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Czy używacie facebooka?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Czy macie konto na tym portalu? Jak często i jak z niego korzystacie? Co myślicie o tym portalu? Ja w poprzednim roku założyłem tam konto, ponieważ potrzebowałem dostępu do informacji i materiałów udostępnianych na klasowej grupie, które czasem były potrzebne. Ja osobiście nie udostępniam tam swoich prywatnych informacji, nie wrzucam swoich zdjęć, itp. z obawy o prywatność. A jak jest w Waszym przypadku?
Ja mam fake-konto bez żadnych informacji o sobie, tylko do komentarzy i możliwości głosowania w niektórych grupach. Na wielu portalach też przydatna jest szybka rejestracja przez FB, więc do tego też się przydaje. Kiedyś grałem w te gierki na nk i fb, ale teraz to wymarło.
Mam jawne konto, głównie do kontaktu, nie publikuję zdjęć, skończyłem z wpisami, komentuję coś raz lub dwa do roku. Facebook do mnie nie pasuje, tzn, dziwię się, że ludzie streszczają tam całe swoje życie, mnie do tego nie ciągnie... Nuda...
Używam facebooka od około 2 lat. Najpierw nie wstawiałam żadnych zdjęć itp z obawy o prywatność, ale spójrzmy prawdzie w oczy: moje imię, nazwisko, zjęcia, pseudonimy są na tylu stronach, że w zasadzie jak ktoś coś bardzo chce wiedzieć to i tak sobie znajdzie. Zresztą, jak o każdym. :)
Mam konto ale rzadko coś udostępniam, przeważnie porozumiewam się ze znajomymi
Mam konto na facebooku, zdjęcia publikuję raz na jakiś czas, może raz, dwa razy na kwartał, rzadko też coś piszę. Zazwyczaj na nowych zdjęciach jestem oznaczony z jakiś zawodów czy coś podobnego. Nie ma co publikować wszystkiego w internecie i tracić cenną prywatność.

Konto na fejsie potrzebne głównie do kontaktu z innymi, wchodzę praktycznie codziennie mam kontakt też z jedną osobą z forum na facebooku.

Prywatność to nadrzędność gdy ma się konto na takich portalach.
Mam założone konto na facebooku, ale rzadko z niego korzystam. Nie widzę w tym portalu nic ciekawego. Zawiera masę niepotrzebnych pierdół, gier, lajków i Bóg jeden wie co tam jeszcze jest. Ludzie wrzucają tam wszystko gdzie byli, co robili i z kim spali. Każdy news muszą polubić, jakby od tego zależało ich własne życie. Dla mnie to jest nudne, niepojęte i kompletnie bez sensu. A wiecie co jest w tym najlepsze? Że NSA zbiera te wszystkie informacje, aby szpiegować własnych obywateli. Do czego ten świat zmierza do cholery?
(06.02.2017, 19:11)GrandFan napisał(a): [ -> ]Że NSA zbiera te wszystkie informacje, aby szpiegować własnych obywateli.
Oni nie szpiegują tylko swoich obywateli a wszystkich ludzi jakich mogą z czego to wiem. I właśnie dlatego głównie umieszczam tam jak najmniej informacji.
Fakt, oni szpiegują kogo popadnie.
Stron: 1 2 3 4