Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

21 kolejka Ekstraklasy 2012/2013 - Zapowiedź
Może uda się wskrzesić ten temat na forum. Więc może zacznę od najbliższej kolejki spotkań. Na początek aktualna sytuacja:

[Obrazek: tabela-po_npwpawn.jpg]

W tym sezonie wygląda to dość klarownie i wygląda na to że faworyzowana od samego początku Legia zdobędzie mistrzostwo. Za jej plecami nie widać jakoś konkretnego rywala, chociaż Lech który na początku sezonu skazywany był na walkę raczej w środku tabeli, sprawił niespodziankę i jednak walczy. Nie wydaje mi się jednak, aby udało by mu się skaleczyć Legię. Myślę że właśnie taki będzie układ na koniec sezonu, Mistrz Legia i Wicemistrz Lech. Niżej toczy się jednak dość ciekawa walka o trzecie premiowane miejsce w pucharach. Górnik (dość niespodziewanie), Polonia (to już kompletne zaskoczenie), Śląsk (z kłopotami finansowymi), Piast (beniaminek), Lechia. Za Lechią ich ziomal Wisła, która chyba jednak już odpadła z walki o trzecie miejsce i raczej walczy o honor. Chociaż kto wie, bo w ostatnich dniach dużo dzieje się za kulisami i może to mieć wpływ na końcową tabelę. Przede wszystkim splajtowała firma właściciela Polonii Warszawa i wydaje się że to może się skończyć plajtą tego klubu, chyba że Król (właściciel Polonii) ma jakieś wyjście awaryjne z tej trudnej sytuacji. Śląsk też boryka się ze sporymi kłopotami finansowymi, ostatni zastrzyk pieniężny od miasta nie wystarczy na długo i znowu zaświecą pustki w kasie. Z Piastem też może być różnie, wszakże to beniaminek i nie wiadomo jak długo wytrzyma w czołówce. Wisła może wykorzystać te kłopoty rywali i wrócić do walki, ale to już chyba tylko o trzecie premiowane miejsce. Ciekawe wydarzenie miało miejsce również w Pogoni Szczecin, otóż na ławkę trenerską wrócił Dariusz Wdowczyk, ukarany za korupcję podczas pracy w Koronie Kielce, może Pogoń zacznie się piąć w górę, oczywiście za sprawą umiejętności trenerskich Wdowczyka i piłkarskich drużyny. Nie sądzę bowiem aby Pan Wdowczyk drugi raz popełnił błąd i...Yy. No dobra każdy zasługuje na drugą szansę i na pewno będzie OK! A oto zestaw par na 21 kolejkę:

[Obrazek: Zapowied-_npwpaex.png]

Będzie ciekawie, oj będzie. Mamy tutaj trzy pary z grupy walczącej o trzecie miejsce (według mnie oczywiście).
Lech (2) - Lechia (7)
Śląsk (5) - Górnik (3)
Wisła (8) - Piast (6)

Rozbieżności punktowe nie są tak duże i szansę mają jeszcze wszyscy. Ciekawie też będzie od strony kibicowskiej, szczególnie w Poznaniu i Wrocławiu. Legia wydaje się mieć najłatwiejsze zadanie, podejmuje w Warszawie Zagłębie i chyba nie powinna mieć problemów. Chociaż w piłce wszystko jest możliwe i mam nadzieję że ci skazani na porażkę jeszcze nie raz pokrzyżują plany tym z pozoru lepszym. Bo to właśnie w piłce jest piękne.

Przy okazji zachęcam do typowania wyniku meczu "Hit kolejki", myślę że będzie to taki mały konkurs cotygodniowy pod hasłem: Hit Kolejki.

Regulamin:
1. Minimalna ilość graczy: pięć osób. Jeśli będzie mniej niż pięć osób, konkurs uważam za nierozstrzygnięty .
2. Typujemy wynik meczu który uznam za HIT KOLEJKI
3. Typowanie kończymy na dwie godziny przed rozpoczęciem meczu.
4. Wygrana to 10 gb transferu, który należy wykorzystać do następnego piątku.

A oto HIT KOLEJKI na 21 kolejkę Ekstraklasy

[Obrazek: Hit-Kolej_npwhenr.png]

Typowanie kończymy: 6.04.2013 godz:13:45
  Odpowiedz
Mój typ to:
Śląsk 2:1 Górnik
  Odpowiedz
Eh, szkoda że nie znalazło się więcej chętnych do zabawy w typowanie. Azot trafił w dziesiątkę, Śląsk wygrał 2:1.
  Odpowiedz
Wisła 0 - 1 Piast
łɐʍoɹıʍɐz ʇɐıʍś ʎłɐɔ
  Odpowiedz
Nie, nie, hit kolejki już się zakończył. Przeczytaj regulamin.
  Odpowiedz