Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

4 kolejka Ekstraklasy 2013/2014 - Zapowiedź
W Ekstraklasie zaczyna się nerwowo, właściwie nie w Ekstraklasie, tylko w klubach niektórych. Zagłębie Lubin trenera już zwolniło po drugiej kolejce, klub z 50 milionowym budżetem ma wyższe aspiracje i nie chce czekać na jakieś obiecane sukcesy, chce już widzieć efekty, ale coś mi się zdaje, że jeszcze trochę musi poczekać. Następna jest Korona, tu również nie są zadowoleni z wyników i trener Leszek Ojrzyński poleciał ze stanowiska właśnie wczoraj, zaraz po trzeciej kolejce. Oj lecą te głowy, lecą. A kto następny? Ja stawiam na trenera Rumaka, to mój faworyt do zwolnienia, nie dlatego że jakoś za nim specjalnie nie przepadam, wręcz przeciwnie, mam dla niego wiele szacunku za to jak sobie poradził po odejściu z klubu Bakero. Powiem więcej, byłem zdumiony i zachwycony jak świetnie dał sobie radę w trudnej dla siebie sytuacji, ale coś mi się zdaje, że skończyły mu się pomysły i jakoś w tym sezonie sobie nie radzi, może w innej drużynie złapie drugi oddech. W Lechu niby zaprzeczają i twierdzą że Rumak nigdzie się nie wybiera, ale słuchy chodzą, że zawodnicy coś już się na obecnego trenera krzywo patrzą, a i podobno.... Skorża już jest w Poznaniu i czeka tylko na konkretną decyzję, ja myślę, że sprawa rozstrzygnie się już po najbliższej czwartej kolejce spotkań, a rozstrzygnie się na niekorzyść trenera Rumaka, którego widziałbym w Koronie na przykład, albo w Lubinie. Złe wieści dla Śląska nadeszły w tym tygodniu, brat bliźniak Paixao jednak nie wzmocni drużyny, nie dostał karty i zostaje w Iranie, szkoda bo WKS ma krótką ławkę i przydałby się ktokolwiek nawet. Legia... Tutaj jest najlepiej, ale jeszcze im mało, Legioniści dostali jeszcze dwóch młodych Brazylijczyków z Fluminese, ale co z nich będzie to jeszcze nie wiadomo, podobno na razie będą grać w rezerwach, tam mają się sprawdzić i zakwalifikować do pierwszej drużyny. Peterson Silvino (Napastnik), Alan Fialho (obrońca), poczekamy, zobaczymy czy się pojawią w pierwszej drużynie Legii, coś mi się jednak zdaje, że trener Urban nie jest nimi zachwycony. Pojawił się też nowy ciekawy zawodnik w Lechii Gdańsk, na razie tylko na testach, Francuż Loris Anaud, 26 lat, napastnik, wychowanek PSG z Paryża, nie jest to jakiś szczególnie rewelacyjny zawodnik, ale w Lechii może się akurat sprawdzić. No dobrze zestawienie par na czwartą kolejkę wam teraz przedstawię.

[Obrazek: 01Podbesk_nenrrse.png]

[Obrazek: 02Wisa---_nenrrss.png]

[Obrazek: 03Widzew-_nenrrap.png]

[Obrazek: 04Lechia-_nenrrax.png]

[Obrazek: 05Ruch---_nenrrae.png]

[Obrazek: 06Pogo---_nenrraw.png]

[Obrazek: 07Lech---_nenrraa.png]

[Obrazek: 08Piast--_nenrrqr.png]

Zachęcam do typowania, w ubiegłej kolejce typowało cztery osoby, może jak będzie jeszcze kilka to jakiś konkurs w typera zrobimy. Może administracja, pomyśli o jakiejś fajnej nagrodzie dla zwycięscy, co wy na to? Czekam na opinie, może być fajnie, jakiś regulamin się napisze i jazda. W poprzedniej kolejce typowali:

Woofer, cztery poprawne typy.
Signal, trzy razy trafił poprawnie.
Truskafffka, dwa razy trafiła.
tungar, trafił trzy razy.

I na koniec przypominam aktualną tabelę Polskiej Ekstraklasy.

[Obrazek: Tabela-po_nenhpre.jpg]

I oczywiście dla typujących zestawienie, przypominam głosujemy następująco:
1 - wygrana gospodarzy
2 - wygrana gości
X - remis

Pary na ten tydzień:

1.Podbeskidzie - Zagłębie Lubin
2. Wisła - Jagiellonia
3. Widzew - Górnik
4. Lechia - Cracovia
5. Ruch - Legia
6. Pogoń - Śląsk
7. Lech - Korona
8. Piast - Zawisza

Zapraszam do typowania i komentowania wydarzeń w Ekstraklasie i w niższych ligach, tungar nie ma na to wyłączności. A może znalazłby się ktoś do rozkręcenia jakiejś innej ligi, Hiszpańskiej, Angielskiej, Niemieckiej. Może coś wspólnie wykminimy?
  Odpowiedz
1. Podbeskidzie - Zagłębie Lubin - X
2. Wisła - Jagiellonia - 1
3. Widzew - Górnik - 2
4. Lechia - Cracovia - X
5. Ruch - Legia - 2
6. Pogoń - Śląsk - 2
7. Lech - Korona - 1
8. Piast - Zawisza - 1

Co do tego konkursu, to popieram. Dobra propozycja tungar.
Co do tego, co dzieje się w Ekstraklasie... Nerwowo jest, nie ma co. Trenerzy padają, jak muchy. Niektóre kluby liczyły na coś więcej, a tu obiecanki cacanki i nie widać żadnych efektów. Co do trenera Rumaka... Powiem krótko - jest źle. Wydaje mi się, że będzie musiał ponieść jakieś konsekwencje za to, co dzieje się z Lechem. Trzecia kolejka sezonu i trzeci remis. W Pucharach Europejskich jego podopieczni też grają słabo. Najlepiej wypadła Legia, bez dwóch zdań. Widać, że zawodnicy tego zespołu coś reprezentują. Walczą też o awans do Ligi Mistrzów. Trener Urban w trzech kolejkach nie wystawił jeszcze takiego samego składu. Eksperymentuje i dobrze mu to wychodzi, ale w końcu musi być ten pierwszy raz. Czekam z niecierpliwością na rewanż Legii z Molde FK, a także na rewanż Lecha z Żalgiris Wilno. Jestem ciekawa czy podopieczni Rumaka zawalczą i zagrają na 100%. Śląsk na pewno czuje się trochę pewniej w Pucharach Europejskich, dzięki wygranej na własnym boisku z Club Brugge.
  Odpowiedz
1.Podbeskidzie - Zagłębie Lubin - 2
2. Wisła - Jagiellonia - X
3. Widzew - Górnik - 2
4. Lechia - Cracovia - 1
5. Ruch - Legia - 2
6. Pogoń - Śląsk - X
7. Lech - Korona - 1
8. Piast - Zawisza - X

Jest jeszcze trochę czasu, typujcie ludziska.
  Odpowiedz
Znów zrobię to co poprzednio, na jedno wyjdzie.

Podbeskidzie - Zagłębie Lubin 0:0
Wisła - Jagiellonia 1:0
Widzew - Górnik 1:3
Lechia - Cracovia 2:2
Ruch - Legia 0:2
Pogoń - Śląsk 1:2
Lech - Korona 1:0
Piast - Zawisza 3:1
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz