Nie mam konta bankowego, konto jest już aktywowane i mam pytanie odnośnie konfiguracji w Pay U - tak ma to tam być?
![[Obrazek: Ashampoo_Snap_2013_09_17_17h35m07s_001_-1379432172.png]](http://img.liczniki.org/20130917/Ashampoo_Snap_2013_09_17_17h35m07s_001_-1379432172.png)
Jestem kompletnie zielony, chciałbym sprzedawać.
Mam iśc na pocztę i spytać o stawki co i jak?
![[Obrazek: aG8bM6P.png]](https://i.imgur.com/aG8bM6P.png)
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Allegro - jak zacząć?
|
17.09.2013, 17:36
Chciałbym aby ktoś mi pomógł w konfiguracji.
Nie mam konta bankowego, konto jest już aktywowane i mam pytanie odnośnie konfiguracji w Pay U - tak ma to tam być? ![]() Jestem kompletnie zielony, chciałbym sprzedawać. Mam iśc na pocztę i spytać o stawki co i jak? ![]() Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
17.09.2013, 18:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.09.2013, 18:24 przez Zielona Blondynka.)
Hhmm, aby korzystać z PayU to warto mieć konto bankowe, ponieważ szybciej i wygodniej je otrzymasz. Wypełnij koniecznie swoje dane osobowe, aby PayU miało gdzie wypłacić pieniądze!
Po wypełnieniu danych osobowych, wyślij ponownie link aktywujący konto - tak mi się wydaje, ponieważ tam zmieniłeś coś (dopisałeś dane osobowe) Warto założyć sobie gdzieś, w jakimś banku darmowe konto internetowe ![]() Na poczcie (lub w internecie) są wypisane stawki - nie pytaj tylko sprawdź cennik Poczty Polskiej!
18.09.2013, 22:50
Jeśli chodzi o darmowe konta - to jest tak (wiem to doskonale z doświadczenia własnego), że w każdym banku, który oferuje darmowe konto - trzeba spodziewać się, że po kilku latach zaczną wprowadzać drobne opłaty. Kilka lat temu założyłam całkowicie darmowe konto w mBanku i po chyba 3 latach zaczęli naliczać po kilka złotych za to, za tamto i sie zbierało... Możesz założyć w mBanku takie konto internetowe, które powinno być darmowe - a jak zaczną po jakimś czasie coś naliczać - to po prostu usuń. Ja tak zrobiłam. Teraz mam w AliorSync - to jest też bezpłatne konto - ale wiem, że niebawem zaczną wprowadzać opłaty. Nie polecam na ten moment AliorSync, ponieważ problemowe jest założenie pierwszego konta.
Załóż w mBanku. Tak sądzę. To chyba najbezpieczniejsze rozwiązanie ![]() Polecam założyć sobie swoje własne konto, przedyskutuj to z rodzicami jeśli potrzeba, ale otworzenie takiego konta to nie jest zobowiązywanie sie do niczego, ani nic strasznego ![]()
Ludzie sami sobie robią problem... Na dobrą sprawę, w każdym banku można załoćyć konto i będzie dobrze. Nawet jeśli jest płatne, są to groszowe sprawy, raz na jakiś czas. Najprościej jest założyć je w banku, który masz najbliżej lub obok którego najczęściej przejeżdżasz, aby było Ci po drodze. Ja obok siebie mam PKO, od wielu lat posiadam Superkonto i jestem zadowolony. Zero problemów internetowych, wszystko śmiga sprawnie, przelewy są expresowe, zabezpieczenia naprawdę dobre, no i mam blisko. Czego chcieć więcej.
Nie bój się, konta dla nieletnich też są. Masz wtedy normalny rachunek, tylko na przykład limit dzienny spada Ci do kilkuset złotych. O ile dobrze pamiętam, w PKO chyba Graffiti można było założyć od 13 roku życia bodajże.
19.09.2013, 15:08
Wiecie co, j jestem pełnoletni, tylko konta nie mam.
Założę w mbanku i zobaczymy jak będzie. ![]()
19.09.2013, 22:59
@da Vinci - zważ uwagę na to, że osoby, które są niepracujące (student, uczeń) zwracają uwagę na to, że ubywa im np. 10zł z konta: za prowadzenie karty, prowizja za wypłate z innego bankomatu, prowizja za coś innego, opłata za konto - i zbiera się po kilka złotych. Nie dla wszystkich to są groszowe sprawy
![]() ![]() ![]() |