Widzę, że masz wylot i wlot w akwarium, a gdzie jakiś ruch tafli, albo bąbelki?
Aranżacja akwarium 54-litrowego
|
||||||||||
14.07.2013, 21:33
A jak napowietrzasz teraz wodę?
Widzę, że masz wylot i wlot w akwarium, a gdzie jakiś ruch tafli, albo bąbelki? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
14.07.2013, 21:36
Ruchem tafli. Od 4 miesięcy tylko w ten sposób. Nawet przy wodzie 30 stopnie nie było przyduchy.
![]() Używaj przycisku ![]() Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ![]() ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
14.07.2013, 21:43
Ale czym wykonujesz ten ruch tafli?
Wylot masz nisko, a wlotem przecież nie poruszasz wodą.
Dyszą strumieniową. Z zestawu. Ustawiona na tylną szybę i ku powierzchni.
![]() Używaj przycisku ![]() Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ![]() ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
14.07.2013, 21:56
W którym to masz miejscu na tym zdjęciu?
![]() ![]() Sorki ale nie potrafię dobrze aparatu ustawić. Zdjęcia są jakie są. Brakuje szczegółów.
14.07.2013, 22:04
A teraz widzę, Jest ok. Myślałem, że wylot masz po lewej patrząc, a tamtego dokładnie nie widziałem.
Teraz rozumiem jak to masz poskładane. Dzięki wielkie. ![]() Blachu to chyba jest do Twojej pokrywy. Szukałeś dodatkowego oświetlenia: http://allegro.pl/dodatkowe-oswietlenie-...60583.html
No właśnie nie. Tam jest taka wypukła szyna do montażu statecznika elektronicznego. Ja mam inaczej, bo mam na module Aquaela. Ale będę robił coś podobnego.
Muszę zbudować wszystko od podstaw. Mam plan ale uwzględnia on też cięcie pokrywy, czego chciałbym uniknąć. Poza tym chciałbym dać 2 świetlówki i nie wiem jak je wcisnąć. Na jednej mam możliwość uzyskania tylko 0.4W/l. Chciałbym mieć minimum 0.5W/l
19.07.2013, 10:34
Daj zdjęcie wewnętrznej strony pokrywy i opisz wymiary.
Zdjęcie z zamontowaną świetlówką modułową.
![]() Zdjęcie ze zdemontowaną świetlówka. Ona jest na takiej wsuwce. ![]() Wierzch pokrywy ![]() Pokrywa typowa dla akwa 54l. 60x30 cm. Z wbudowanym oświetleniem takim jak tutaj http://allegro.pl/aquael-pokrywa-owal-do...03988.html To z folią aluminiową to odbłyśnik, z tym, że jest z plastiku białego. Owinąłem go folia aluminiową. Odbłyśnik jest przykręcany na 2 śrubki, które są pod tymi zaślepkami widocznymi na 3 zdjęciu. Mogę go zdjąć i zastąpić uchwytem na świetlówkę liniową. Jednak jedna świetlówka nawet T5 nie da mi tyle światła ile bym chciał. W najlepszym wypadku z dostępnymi na rynku rurami będę miał 0.4W/l. Musiałbym mieć dwie a to znacznie podnosi koszty, bo statecznik i sama rura, która też kosztuje. Myślałem o jednej o barwie dziennej 6500K a druga 10000K. Szukam też rozwiązania dla trzonka 2G11. Są tańśze a mają podobną skuteczność świetlną co rury. I są mniejsze.
![]() Używaj przycisku ![]() Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ![]() ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş |