Bank słów niezrozumiałych - Ambitne słownictwo
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
25.09.2013, 03:47
Myślę, że sporo ludzi nie wie dziś co znaczą naprawdę proste słowa, jak - ambicja, honor, rzetelność, a nawet monopol. Przepraszam za taką formę wypowiedzi. Wiem, że powinnam była napisać również definicje, za co przepraszam.
Ambicja
1. Poczucie godności osobistej. 2. Dążność do wybicia się, pragnienie twórczych osiągnięć, sukcesów. Honor - Poczucie godności osobistej, dobre imię, cześć; książkowo: zaszczyt. Rzetelność - Uczciwość, sumienność, solidność, prawdziwość, autentyczność, wiarygodność. Monopol 1. Wyłączne prawo przedsiębiorstwa do produkcji lub handlu w jakiejś dziedzinie; przedsiębiorstwo posiadające taką wyłączność. 2. Czyjeś wyłączne prawo do czegoś. 3. Potocznie: sklep z napojami alkoholowymi. Zaktualizowane
28.09.2013, 15:51
Bodajże- prawdopodobnie, być może.
Komuś się bodajże przyda ![]()
29.09.2013, 04:16
Zaktualizowane
![]()
Atawizm - Uwstecznienie... powrót do pierwotnych instynktów.
Asertywność - Jest to umiejętność wypowiadania swoich racji i obrony swojego stanowiska wobec pewnej sprawy.Mówiąc krótko, jest to zdolność mówienia "NIE" i wypowiadania bez żadnego leku swoich opinii. Konstatacja - Stwierdzenie faktu, wniosek końcowy, podsumowanie. Zaktualizowane
06.10.2013, 22:58
Hermafrodyta - osoba wykazująca symptomy hermaforodytyczne, czyli posiadająca cechy obu płci.. inaczej obojniak.
Symptomy - objawy.
06.10.2013, 23:02
Super
![]() Hermafrodyta - Osoba wykazująca symptomy hermaforodytyczne, czyli posiadająca cechy obu płci, inaczej - obojniak. Symptomy - Objawy. Zaktualizowane
Szukałem takiej strony z ambitnym słownictwem. Wszystko w kupie. Tego właśnie potrzebowałem. Przeszukam później swój zbiór i dodam jeśli będę miał coś czego tu nie ma.
10.10.2013, 16:39
Rzeczywiście fajny bank słów
![]() ![]() |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości