Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Bank słów niezrozumiałych - Ambitne słownictwo
Zaktualizowane.
  Odpowiedz
Myślę, że sporo ludzi nie wie dziś co znaczą naprawdę proste słowa, jak - ambicja, honor, rzetelność, a nawet monopol. Przepraszam za taką formę wypowiedzi. Wiem, że powinnam była napisać również definicje, za co przepraszam.
  Odpowiedz
Ambicja
1. Poczucie godności osobistej.
2. Dążność do wybicia się, pragnienie twórczych osiągnięć, sukcesów.
Honor - Poczucie godności osobistej, dobre imię, cześć; książkowo: zaszczyt.
Rzetelność - Uczciwość, sumienność, solidność, prawdziwość, autentyczność, wiarygodność.
Monopol
1. Wyłączne prawo przedsiębiorstwa do produkcji lub handlu w jakiejś dziedzinie; przedsiębiorstwo posiadające taką wyłączność.
2. Czyjeś wyłączne prawo do czegoś.
3. Potocznie: sklep z napojami alkoholowymi.

Zaktualizowane
  Odpowiedz
Bodajże- prawdopodobnie, być może.
Komuś się bodajże przyda :D
  Odpowiedz
Zaktualizowane ;)
  Odpowiedz
Atawizm - Uwstecznienie... powrót do pierwotnych instynktów.
Asertywność - Jest to umiejętność wypowiadania swoich racji i obrony swojego stanowiska wobec pewnej sprawy.Mówiąc krótko, jest to zdolność mówienia "NIE" i wypowiadania bez żadnego leku swoich opinii.
Konstatacja - Stwierdzenie faktu, wniosek końcowy, podsumowanie.

Zaktualizowane
  Odpowiedz
Hermafrodyta - osoba wykazująca symptomy hermaforodytyczne, czyli posiadająca cechy obu płci.. inaczej obojniak.
Symptomy - objawy.
  Odpowiedz
Super :)

Hermafrodyta - Osoba wykazująca symptomy hermaforodytyczne, czyli posiadająca cechy obu płci, inaczej - obojniak.
Symptomy - Objawy.

Zaktualizowane
  Odpowiedz
Szukałem takiej strony z ambitnym słownictwem. Wszystko w kupie. Tego właśnie potrzebowałem. Przeszukam później swój zbiór i dodam jeśli będę miał coś czego tu nie ma.
  Odpowiedz
Rzeczywiście fajny bank słów :) Na pewno się przyda. Jak na coś wpadnę, również dopiszę. :)
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości