Od Święta Niepodległości mineło już kilka dni a ja wciąż analizuję wideo gdzie zwykły policjant - tajniak kopie i znęca się nad zwykłym przechodniem. Z pewnością widzieliście i słyszeliście o tej akcji lecz chciałbym poznać waszą opinię i zdanie na ten temat.
Brutalność policjanta - Wasze zdanie?
|
24.11.2011, 21:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.12.2012, 00:20 przez MissFuneral.)
Od Święta Niepodległości mineło już kilka dni a ja wciąż analizuję wideo gdzie zwykły policjant - tajniak kopie i znęca się nad zwykłym przechodniem. Z pewnością widzieliście i słyszeliście o tej akcji lecz chciałbym poznać waszą opinię i zdanie na ten temat. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
24.11.2011, 22:07
No zachowanie tego pana według mnie i nie tylko mnie, jest nie godne policjanta... To co prezentuje ten człowiek to bandytyzm i dla mnie jest on bandytą i nikim więcej. Jako ktoś kto wiąże swoją przyszłość ze służbami mundurowymi jest mi wstyd, że taki bałwan nosi odznakę policyjną. Nic więcej nie powiem bo szkoda słów...
24.11.2011, 22:15
Karol napisał(a):chciałbym poznać waszą opinię i zdanie na ten temat.Nie znam szczegółów, ale ten film nic nie wnosi do oceny sytuacji. Nie wiadomo czy był to zwykły przechodzień. Nie ma na to żadnych wskazówek. Fakt, że ten napastnik, który jak domniemywam był policjantem przegina i mocno kozaczy. Kopanie kogoś po twarzy to zwykły akt bandziorstwa, a kopanie leżącego według mnie to już akt tchórzostwa. Jeżeli ten "kopiący" to policjant to ja się nie wypowiadam w tym temacie bo mógłbym powiedzieć więcej niż bym chciał...
24.11.2011, 22:20
admin napisał(a):Jeżeli ten "kopiący" to policjant to ja się nie wypowiadam w tym temacie bo Echa 11 listopada: policjant zawieszony za kopanie demonstranta. Przez prokuraturę śledztwo w sprawie skopania mężczyzny podczas demonstracji 11 listopada, został zawieszony w obowiązkach służbowych - poinformowała Komenda Stołecznej Policji. - Po wydarzeniach 11 listopada funkcjonariusz ten poszedł na zwolnienie lekarskie, a po powrocie do pracy został zawieszony w obowiązkach służbowych - poinformował rzecznik komendanta stołecznego policji mł. insp. Maciej Karczyński.
24.11.2011, 22:34
To co mówisz zmienia postać rzeczy. Nie zgłębiałem tematu do tego stopnia i przyznam
Ci że po obejrzeniu tego filmu od początku do końca ogarnęło mnie dziwne uczucie. A później dziwią się, że ludzie tak nienawidzą policji. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta, jak tylko zrobią coś co zasługuje na pochwałę trąbią o tym w TV ile wlezie, ale brudy zakopywane są bardzo głęboko. Nie wiem co powiedzieć... Film szokujący i skłaniający do dołujących przemyśleń
24.11.2011, 22:59
W każdym środowisku zawodowym i nie tylko są "dobrzy" i "źli". To nie upoważnia nikogo do "globalnej" oceny danego środowiska, tylko dlatego że "jednostka" okazała się zła.
Proponuję zmienić tytuł wątku na "nieodpowiednie zachowanie policjanta wobec ..." lub "brutalny policjant". Nie wrzucajmy wszystkich do jednego "worka". Zachowania tego "osobnika" nie pochwalam, nie jestem zwolennikiem "takiego" okazywania własnych "słabości". Czy ten "pokopany" był taki "niewinny"? Film o tym nie mówi i szkoda że o tym nie mówi. Mógłbym sypnąć przykładami "nieodpowiedniego" zachowania się pracowników ochrony "czegoś tam". Nie zrobię tego, bo swoje prywatne animozje wolę zachować dla siebie. Dziwię się autorowi wątku że "wywala" na zewnątrz swoją antypatię i niechęć do wszystkich policjantów (tych normalnych także) opartą na pojedynczym przypadku.
24.11.2011, 23:15
Po części się zgadzam z przedmówcą... Nie każdy policjant jest takim... (nie użyje tego słowa) jak ten na filmiku powyżej. I tego się będę trzymał niezależnie jaki film zobaczę... owszem są przysłowiowe s*******ny ale bądźmy szczerzy bez tej brutalnej Policji byłaby kompletna anarchia w kraju bo człowiek bałby się wyjść na ulicę, bo nie wiedziałby czy mu łba nie odstrzelą.
Powiedziałem dwa razy i powiem jeszcze raz nie każdy policjant taki jest a ten jest wyjątkowym tchórzem. Ciekaw jestem na ile został zawieszony w obowiązkach...
25.11.2011, 12:00
Mam kilku znajomych policjantów. Słyszałam wielokrotnie od nich, że każdy przyjmowany do policji człowiek przechodzi testy psychologiczne...
Tymczasem powyższy przykład czy kilka mi znanych z zachowania policjantów z reala czy chociażby swojego czasu nie nagłaśniana sprawa z policjantem - gwałcicielem pracującym w wydziale do spraw walki z prostytucją każe mi się zastanawiać jak te testy są skuteczne... I też nie wrzucam wszystkich do jednego worka. Nie myślę od razu, że każdy policjant jest zły. Leszek napisał(a):Mógłbym sypnąć przykładami "nieodpowiedniego" zachowania się pracowników ochrony "czegoś tam". Nie zrobię tego, bo swoje prywatne animozje wolę zachować dla siebie. Leszku po to jest forum - aby na nim o wszystkim prawie pogadać. Poznać opinie i zdanie innych. Leszek napisał(a):Proponuję zmienić tytuł wątku na "nieodpowiednie zachowanie policjanta wobec ..." lub "brutalny policjant". Zmieniono tytuł wątku - rzeczywiście tytuł sugerował o całości Policji. Leszek napisał(a):Dziwię się autorowi wątku że "wywala" na zewnątrz swoją antypatię i niechęć do wszystkich policjantów (tych normalnych także) opartą na pojedynczym przypadku. Leszku zostawię to - Bez komentarza.
25.11.2011, 13:12
Nie wszystko co oglądamy w mediach czy na YouTube jest zawsze zgodne z prawdą i nie zawsze pokazuje całą prawdę.
Nie wszystko musi mi się podobać, mam prawo do własnych wypowiedzi na ten czy inny temat. Chęć pokazania czegoś i wykazania się własną "inwencją twórczą" zabija czasami u niektórych obiektywne spojrzenie na to co pokazali. Ps. Przepraszam pracowników ochrony (tych normalnych) za mały przytyk. Tych "ochraniających" jest więcej, wszędzie tam zdarzają się "jednostki" zasługujące na potępienie. |