Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
07.09.2011, 13:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2011, 13:12 przez maro..)
Ja już zmieniłem strategie, skoro zablokowanie folderu nic nie daje, to nie ma sensu ani tego usuwać, ani kasować chomika... Po prostu przenieść do folderu „prywatne” zahaslowac tak ze nikt nie ruszy, i już. Albo cie wyłapią, albo masz tak mało ściągnięć ze nie będzie im się chciało. A do ogólnego obiegu wrzucać pliki które nie zostały wydane w naszym kraju. W ten sposób jesteśmy kryci przynajmniej od zwiększenia kary – skoro doszliśmy już do tego ze usuwanie i blokowanie nic nie da.
EDIT:Jeśli ktoś dostał wezwanie i nie uległ presji „dobrowolnego poddania się karze” i ma dostęp do akt sprawy. Prosiłbym aby podał listę plików przez które ma problemy, pomoże to innym którzy chcą uniknąć tego typu problemów. (Chodzi o to ze ja na razie wywaliłem cały folder „Muzyka” do prywatnych, mimo ze jestem pewien ze cześć plików nie jest wydana u nas, będę to powoli ogarniał, ale trochę tego mam. Tak więc jakaś lista bardzo by się przydała.)
07.09.2011, 13:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2011, 13:57 przez DaViD16.)
Usuwam konto 31 grudnia 2011 roku. I tak jak napisał Czekoladowy baron, chomikowe punkty to nie złoto. Regulamin zabrania sprzedawania pkt. Więc co mam oprócz transferu z nich?? Wolę korzystać z hostingów darmowych (mam dostęp do wielu kont premium)
Tony? Czy mask ip pomoże? czy zobaczą moje prawdziwe ip. (mam zmienne)
07.09.2011, 15:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2011, 15:02 przez KruchyFix.)
Cytat:2. Czy wyrok np. w zawieszeniu nie skomplikuje ci życia... ? Bo mi tak - strace pracę ...
To słabe masz tyły w robocie skoro ją stracisz
Swoją drogą... zawiasy za takie gó*no ?
Ja chomika jeszcze nie kasuje. Nie mam po co.
Jak wykorzystam ostatnie 170 GB transferu (niestety wykupiłem tyle) to resztę punktów mogę przeleć na inne konto i to skasować.
Ale to nie przez ten cały ZPAV a dlatego, że nie korzystam już z tego portalu w celu zarabiania pkt. Od czasu do czasu coś ściągam, lecz ostatnio zaczynam przyzwyczajać się do torrentów.
(07.09.2011, 15:00)KruchyFix napisał(a): To słabe masz tyły w robocie skoro ją stracisz
Ja chomika jeszcze nie kasuje. Nie mam po co.
Jak wykorzystam ostatnie 170 GB transferu (niestety wykupiłem tyle) to resztę punktów mogę przeleć na inne konto i to skasować.
Ale to nie przez ten cały ZPAV a dlatego, że nie korzystam już z tego portalu w celu zarabiania pkt. Od czasu do czasu coś ściągam, lecz ostatnio zaczynam przyzwyczajać się do torrentów.
Hehehe tyły mam dobre lecz co pół roku wyciągam zaświadczenie o niekaralności... więc po co ma mi jakieś gó**no przeszkodzić w spełnianiu się zawodowo
Zawiasy + kara finansowa to myślę że to będzie tak lekko.
(07.09.2011, 15:00)KruchyFix napisał(a): To słabe masz tyły w robocie skoro ją stracisz
To nie jest kwestia pleców, w wypadku niektórych zawodów wymagają niekaralności. Mnie akurat bardziej zaboli kara pieniężna... Ale postaw się w sytuacji ze dosalają ci grzywnę, i jednocześnie z automatu gubisz robotę, niefajnie nie?
Giet trawy czy innego dragu to tez g*wno, a zawiasy są.
07.09.2011, 15:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.09.2011, 15:27 przez KruchyFix.)
Wiadomo, nie fajnie dostać grzywnę czy jakiś wyrok.
Nieciekawie robi się już gdy zaczynają ciągać cię po komisariatach czy sądach, nawet jeśli nie jesteś niczemu winien.
Kurde, wg mnie 90% ludzi korzystających z komputera łamie w jakiś sposób prawo, a oni się za chomika biorą... :/