Duża liczba plików.
Duża liczba odwiedzających
Ogólna dostępność do plików.
Wydawcy nie czerpią żadnych korzyści z tego.
Na chomikuj pliki nie wygasają

![[Obrazek: Nwc7AWP.png]](https://i.imgur.com/Nwc7AWP.png)
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Chomik Seba4810 zawieszony - masowe usuwanie kont na chomikuj.pl !
|
07.09.2011, 15:49
Powody wg mnie:
Duża liczba plików. Duża liczba odwiedzających Ogólna dostępność do plików. Wydawcy nie czerpią żadnych korzyści z tego. Na chomikuj pliki nie wygasają ![]() ![]() Sygnatura wykonana przez: Rafal07000 Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
07.09.2011, 17:02
07.09.2011, 19:14
W sumie Tony ma racje ale myślę że nie trzeba usuwać chomika a sprowadzić go "na dno" aby ludzie nic z niego nie pobierali. Nie będziemy wtedy znani i nikt się nie będzie czepiał. Ja osobiście z chomikuj.pl rzadko korzystam i też nie chce mieć z tego tytułu problemy bo jak to wyżej napisał Czekoladowy ".. chomikowe punkty to nie złoto .." Pytanie w stronę Tonyviroos: Czy możemy się jakoś ukryć przed ZPAV ?
07.09.2011, 20:03
(07.09.2011, 19:14)Seba4810 napisał(a): Czy możemy się jakoś ukryć przed ZPAV ? Jeśli już kogoś mają "na oku" to niestety się nie ukryjecie, możecie jednak utrudnić im pracę, trzeba usunąć wszystkie pliki z chomika a następnie wrzucić mnóstwo plików darmowych (mogą być nawet puste pliki tekstowe), potem usuwacie pliki i powtarzacie czynność kilka razy. Taka operacja troszkę zwiększy objętość logów a co za tym idzie utrudni pracę nad znalezieniem konkretnego logu z waszego chomika, jeśli nie jesteście nr jeden na liście ZPAV to wydaje mi się że powinni się zniechęcić do szukania na was dowodów. P.S. To nie jest rada jak ukryć się przed ZPAV. Niniejszy post ma charakter edukacyjny i w żadnym stopniu nie ponoszę odpowiedzialności za wpływ tego posta na działania użytkowników.
07.09.2011, 20:09
Mam jeszcze jedno pytanie bo widze że "znasz się na rzeczy". W innym temacie pisałeś że jeśli administracja pozwoli napiszesz jakąś metodę na ZPAV czy to jescze aktualne ? Bo wielu osobą pewnie taka wiedza by się przydała mnie również z różnych powodów ..
P.S. Oczywiście wszystko w celach edukacyjnych mających na celu uczenie się a nie ukrywanie ![]() Oczywiście jeśli chcesz jeśli nie to mówi sie trudno ..
07.09.2011, 20:12
Sposób jest tylko nie do końca jestem go pewien, jutro skonsultuję go z prawnikiem i opiszę na czym by to miało polegać.
Forum powstało w sumie dzięki portalowi Chomikuj.pl a teraz masowo zamykacie lub maskujecie swoje chomiki. Żal.
Jeżeli nie będzie chomikowania to nie ma po co wpadać na forum. Jeżeli podstawa się sypie to cała konstrukcja prędzej czy później się rozleci. Karol napisał(a):1. Czy w razie "w" podejmiesz karę finansową na klatę ? Ad. 1 i 2 Nie ma takiej opcji. Nie jestem "ścigany". Nie jestem jednym z wielu którzy mają "na pieńku". Mój Chomik nie jest zbyt atrakcyjny. Nie posiadam "Nowości" w kategorii filmy, gry czy programy. Pliki chronione przeplatają się z plikami niechronionymi. Zarabiam od 2000 do 5000 punktów dziennie. Mam Free transfer tylko na większość plików nie posiadających żadnych praw. ...i pewnie coś bym jeszcze znalazł. ...i ciągnę tak od (nie pamiętam od kiedy) i nikt (oprócz Chomikuj.pl) się mnie nie czepia o jakieś tam "prawa". Pozdrawiam "odchomikowanych" i nietylko ;-). Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
07.09.2011, 20:30
Szkrzypas nie zgodzę się z tobą. Piszesz że to "żal", że wszyscy się boją nie wiadomo czego ale zobaczymy jak do twojego gryzonia zapuka ZPAV lub inna organizacja i co wtedy zrobisz ? Nie boisz się twoja sprawa ale jak to mówi przysłowie "tylko głupi się nie boi" bez urazy oczywiście. Forum fakt powstało dzięki chomikuj.pl ale samo też będzie mogło funkcjonować bez kategorii "chomikuj.pl".
07.09.2011, 21:01
(07.09.2011, 20:30)Seba4810 napisał(a): ...ale zobaczymy jak do twojego gryzonia zapuka ZPAV lub inna organizacja i co wtedy zrobisz ? (07.09.2011, 20:30)Seba4810 napisał(a): Forum fakt powstało dzięki chomikuj.pl ale samo też będzie mogło funkcjonować bez kategorii "chomikuj.pl". Ad.1. Nie mów hop. Ad.2. To już nie będzie to samo forum. Wychowałem się dzięki forum + mój chomik. Gdy Chomikuj.pl padnie na glebę to spora większość postów też padnie i co wtedy? Po co w takim razie te całe instrukcje o tworzeniu bajerów w HTML dla chomikowego menu? Te wszystkie porady, te reklamy czy darmowe transfery. To najlepiej dmuchać na zimne i już dziś pousuwać posty nawiązujące do Chomikuj.pl, a co tam, nie? A potem wywalić do kosza wątek Pochwal się klatką i cały dział Chomikuj.pl, a co tam, skoro spada zainteresowanie to nie jest nam już ten dział do niczego potrzebny. Tyle pracy Administratorów, Moderatorów i Przyjaciół, tyle jakże ważnych tematów i wszystko szlag trafia bo z każdym dniem spada zainteresowanie jakże "ważnymi i interesującymi" wątkami. Pozdrawiam. Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
07.09.2011, 21:19
Nasze Forum ma użytkowników... z chomikuj.pl i to w większości lecz to nie jest naszym priorytetem. Mamy także inne kruczki na zdobywanie użytkowników. A z chomikuj.pl nigdy nie zginiemy i funkcjonować będziemy , dlatego ja osobiście mam postawionego pustego chomika aby być na bieżaco a także by testować nowe rozwiązania graficzne i kombinować z kodami. A co za tym pójdzie zawsze jakaś reklama. Więc nie znikniemy z działami chomikuj.pl a napewno z nimi nie powymieramy
![]() |