Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Chomik sawyer0, n3on, roman302 - Kradzież chomika Nokia_
Chomik n3on już odblokowany. Bardzo łatwo można się wytłumaczyć przed administracją wiec oszuści na chomiku będą zawsze.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
To skandal. Jak strona chomikuj.pl może do takiego czegoś dopuścić? Powinni nakładać kary na takich ludzi i blokować IP, aby nie mogli już się nigdy zarejestrować na tejże stronie. Wiadomo, że mogą z innego komputera, ale wtedy jest to już troszeczkę trudniejsze. Dla mnie po prostu jest to ogromny skandal, którego chomikuj.pl nie umie ugasić.
  Odpowiedz
Odpowiedź administracji portalu na moje pytanie dotyczące powodu zdjecia blokady.

UWAGA UWAGA, tylko na forum odjechani.com.pl sposób na zdjęcie blokady konta na chomiku!!!

Cytat:Witam serdecznie,

zgadza się, konto użytkownika N3ON zostało zablokowane, po usunięciu pliku użytkownik może korzystać z portalu w sposób zgodny z regulaminem. W przypadku gdy zauważy Pan podobne naruszenie regulaminu przez tego użytkownika -prosimy o kontakt.

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji.

--
Pozdrawiam

Anna Ćwikowska
Obsługa Użytkowników
Chomikuj.pl

Takie rzeczy są możliwe tylko na chomikuj.pl

Pozdrowienia dla wszystkich, którzy chcą kręcić coś na boku.

Z tego rozumiem, że jak napiszę program do wykradania haseł i zamieszczę go na moim chomiku a potem ktoś go pobierze to okradnę jego konto z punktów. Następnie jeśli uda mi się okraść jeszcze kilkanaście chomików i ktoś mnie zgłosi i dostanę blokadę to wystarczy że usunę plik i po sprawie.

Idę pisać program. Narqa. Szybciej zarobię punkty, niż na uploadzie plików. I co najważniejsze zgodnie z prawem!!! Żadne Pro Bono się nie doczepi.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
blachu dzięki za info bo z tym N3ON to naprawdę się nie spodziewałem znany chomik a jaki cwaniak a Właścicielowi konta NOKIA_ życzę odzyskania konto bo znam go z chomikuj.pl i spoko z niego gość
  Odpowiedz
Napisałem do nich tak:
Cytat:Z tego rozumiem, że można oszukiwać na portalu, byle nie robić tego ciągle? A po wszystkim usunąć ślady.
Jako uczciwy posiadacz konta na chomikuj.pl jestem zmuszony zaprotestować przeciwko takim praktykom. Takie działania powodują, że oszustów jest coraz więcej, gdyż czują się bezkarni. Po co ja mam zgłaszać oszusta, jak wy na 2 tygodnie go wyłączycie, a po dwóch tygodniach on wraca w obieg i oszukuje w inny sposób, albo nawet w ten sam. Proszę jeszcze raz zastanowić się nad tym, czy to ma sens.

Zobaczymy co odpiszą i opublikuję tutaj.

Odpowiedź daje nadzieję.

Cytat:Witam serdecznie,

jeśli użytkownik po raz kolejny naruszy regulamin, jego konto zostanie zablokowane bez możliwości odblokowania.

--
Pozdrawiam

Piotr Osiński
Obsługa Użytkowników
Chomikuj.pl

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Blachu82 napisał(a):Witam serdecznie,

jeśli użytkownik po raz kolejny naruszy regulamin, jego konto zostanie zablokowane bez możliwości odblokowania.

--
Pozdrawiam

Piotr Osiński
Obsługa Użytkowników
Chomikuj.pl

Tak naprawdę mało to da, bo oszukuję te osoby, a raczej te chomiki które nie mają na nim nic innego albo bardzo mało plików - wgrywane np. 1-2 dni na szybko aby wszystko wyglądało ok.

Blokada takiego chomika nic nie da bo wystarczy założyć nowego i zrobić to samo.
Co innego było by gdyby administracja po zablokowaniu osoby na ip mac adres itp. poszukała jego głównego konta i te zablokowała.
Wtedy to daje nadzieje...

Ludzie tworzyli key loggery i dalej będą tworzyć bo ludzie są bardzo naiwni i myślą ,że złapali okazję a jest odwrotnie - zupełnie jak nasi piłkarze na euro.
  Odpowiedz
To nie znaczy, że najlepiej olać sprawę. Właściciel cmpro ma problem z założeniem konta na chomiku więc coś jednak się da tylko trzeba zatruć życie adminom.
A nieraz i na głównym koncie oszustowi się noga powinie, tylko trzeba takie rzeczy zgłaszać a nie liczyć, że ktoś to zrobi za nas, a potem jest płacz bo ktoś mi ukradł konto albo punkty i piszą później prośby o pomoc.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Zakład , że spadną mu obroty z chomika ( punkty) . Jak jest taka afera to długo on nie pociągnie :D
  Odpowiedz
Kolejne konto cfaniaka od chomik addera.
[Obrazek: Bez_tytu_u-1340896058.png]
Cytat:Witam chcialem zaprezentowac program ktory dodaje punkty do twojego chomika :)

http://wrzucacz.pl/profile/chomikadder

Program jest nie wykrywalny dla administracji chomikuj.pl !!!

Program napisałem z kolegami z akademika aby móc sciągać co sie chce i ile się chce

Zobacz też http://www.youtube.com/watch?v=vHw9ZwK8_W4

Wiadomość została wysłana programem Chomik Mail do pobrania z http://wrzucacz.pl/profile/chomikmail

Nawet nie zgłaszam, bo zablokują konto a on założy nowe. Uważajcie na to. Zwłąszcza Ci co nie mieli z nim jeszcze kontaktu.

Albo ostatni raz interweniuję. Nie chce mi się już po prostu wysyłać kolejnych maili w tej samej sprawie. Jeśli sami czegoś nie zrobią to niestety ale nowe chomiki nie obeznane z tematem ucierpią. Współczuję, ale co mogę sam zrobić skoro administracja nie robi nic.

Treść zgłoszenia
Cytat:Osobnik rozpowszechnia program, który pod pretekstem rozsyłania reklam w chomikowych rozmowach przesyła hasło i login do konta osoby, która go użyła na jego pocztę.

Link do screena:
http://img.liczniki.org/20120628/Bez_tyt...896058.png

Treść wiadomości:
Witam chcialem zaprezentowac program ktory dodaje punkty do twojego chomika :)

http://wrzucacz.pl/profile/chomikadder

Program jest nie wykrywalny dla administracji chomikuj.pl !!!

Program napisałem z kolegami z akademika aby móc sciągać co sie chce i ile się chce

Zobacz też http://www.youtube.com/watch?v=vHw9ZwK8_W4

Wiadomość została wysłana programem Chomik Mail do pobrania z http://wrzucacz.pl/profile/chomikmail

Mam takie pytanie. Ponieważ to nie pierwszy taki przypadek, że ten program jest rozsyłany, prawdopodobnie przez jedną i tą samą osobę, i miało już miejsce parę włamań na konta czy administracja ma możliwość założenia blokady korzystania z serwisu na adres IP osoby logującej się do tego konta na chomikuj?
Podejrzewam, że podobnych zgłoszeń otrzymujecie co najmniej kilka, gdyż stworzyliśmy wspólnie z różnymi chomikami grupę przeciwdziałającą takim oszustwom i zgłaszającym podobne procedery. Czy nie można tego tematu załatwić raz na zawsze?

Pozdrawiam i liczę na szybką reakcję.

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Witam Blachu82 też to dzisiaj dostałem a założenia blokady na adres IP nic nie do bo można to ominoć przydałby się dobry haker żeby go zalatwił nie jego tylko jego sprzęt PC żeby poniósł duże koszta naprawy.
  Odpowiedz