Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Chomikbox - działanie na systemie Linux
Witam
Używam chomikboxa na systemie linux. Niestety po instalacji wersji 2.0 mam problem.
Chomikbox działa poprawnie, wysyłanie plików odbywa się bez zarzutów. Natomiast efekt jest katastrofalny: każde archiwum czy film jest zepsute.
Doszły mnie słuchy że kluczową kwestią jest wersja wime - czy ktoś może podać działającą wersje ?
pozdrawiam
  Odpowiedz
Nowy chomikbox działa poprawnie na każdej wersji wine od 1.1.8. W nowszych wersjach wine (tj. powyżej 1.1.39) ChomikBox może się nie działać prawidłowo. Rozwiązaniem może być zmiana ustawień biblioteki gdiplus, tak żeby program preferował jej wbudowaną wersję. Można też spróbować ustawić profil tylko dla tej aplikacji.

P.S
Jeśli operator u którego zakupiłeś shella nie potrafi go skonfigurować i uruchomić poprawnie programu to lepiej zmień operatora.
  Odpowiedz
tonyviroos czy świadczysz usługi shellowe ?
Jeśli tak to proszę przedstaw swoją oferte ;).
  Odpowiedz
gdiplus.dll which contains libraries for the GDI graphics interface

Graphics Device Interface (GDI) – jeden z trzech podstawowych komponentów (razem z jądrem i API Windows) interfejsu użytkownika (menedżera okien GDI) w Microsoft Windows. GDI odpowiedzialne jest za przedstawianie obiektów graficznych i przesyłanie ich do urządzeń wyjściowych, takich jak monitory i drukarki.

wiec nie wiem po co integrujesz w ustawienia gdiplus.dll skoro ta biblioteka nie ma niz wspolnego z wysylaniem/pobieranie plikow ani z logowaniem
  Odpowiedz
(08.08.2011, 16:09)trzy.litery napisał(a): gdiplus.dll which contains libraries for the GDI graphics interface

Graphics Device Interface (GDI) – jeden z trzech podstawowych komponentów (razem z jądrem i API Windows) interfejsu użytkownika (menedżera okien GDI) w Microsoft Windows. GDI odpowiedzialne jest za przedstawianie obiektów graficznych i przesyłanie ich do urządzeń wyjściowych, takich jak monitory i drukarki.

wiec nie wiem po co integrujesz w ustawienia gdiplus.dll skoro ta biblioteka nie ma niz wspolnego z wysylaniem/pobieranie plikow ani z logowaniem

Super cytat wikipedii ale poza tym nic więcej nie napisałeś bo nie masz pojęcia o działaniu chomikboxa na linux.
Gdyby było inaczej to wiedziałbyś że Chomikbox do prawidłowego działania wymaga biblioteki gdiplus.dll

s1nn3r moja oferta kont shell i serwerów VPS znajduje się tutaj http://odjechani.com.pl/thread-3352.html
  Odpowiedz
witam pare dni temu zauważyłem na stronie chomikuj link pod którym można pobrać chomikbox beta z ciekawości zajrzałem i zobaczyłem to
[Obrazek: 21bf380d000cce3e4e65a226]
to chyba znaczy że chomikuj robi jakieś kroki w stronę wydania wersji na linux
wydaje mi się tak ponieważ jest już dostępna wersja na mac.
  Odpowiedz
Chomikuj już od dawna robi kroki w stronę wydania wersji na linux ale te kroki robią bardzo malutkie bo bardzo ale to bardzo długo im to schodzi.
  Odpowiedz