Dla autora wyjście jest świetne. Dla użytkowników - masakra.
Ciekawa wiadomość od Administracji
|
09.08.2012, 20:33
No ciekawie, ciekawie. Pierwszy raz dotknęła mnie akurat ta sprawa. Jeśli będzie to miało szersze pole, będę się martwił, na razie, nie mam zamiaru sobie tym głowy zaprzątać. Sprawa jest o tyle beznadziejna, że nawet ja, uploader, chcąc poprać ten plik, muszę zapłacić...
Dla autora wyjście jest świetne. Dla użytkowników - masakra. Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Myślę, że chomikuj zawarło umowę z wydawcą tego pliku i teraz obie strony mają z tego korzyść. Taka sytuacja pojawiała się już nie pierwszy raz na chomikuj.pl, kiedyś też taką spotkałem.
09.08.2012, 22:15
MissFuneral napisał(a):Po prostu właściciel praw autorskich uznał, że nie wygra z piractwem, więc postanowił pójść na kompromis i samemu mieć coś z tego. Cóż, ma do tego prawo, w końcu to jego własność.Dokładnie właściciel skorzystał tylko z platformy wydawców oferowaną przez chomikuj.pl REKLA_MATOR napisał(a):Ciekawe czy jak by zrobić takiego "legalnego" chomika czy ktoś by na niego zaglądałGdyby wszyscy producenci/właściciele skorzystali z tej platformy to byś trzymał co dusza zapragnie, lecz chęć na pobranie czegokolwiek by spadła.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
09.08.2012, 22:36
W tym momencie w sumie chomikuj straciło sens dysku internetowego, który na początku traktowałem jako backup systemu... Śmiechu warte, żebym musiał płacić za własne pliki, które sam wrzucałem.
09.08.2012, 22:50
Buhaj991 napisał(a):własne pliki, które sam wrzucałemAle nie Ty jesteś właścicielem praw autorskich do nich. MissFuneral napisał(a):Ale nie Ty jesteś właścicielem praw autorskich do nich. Wiesz, jak już wspominałem moją ideą na początku był backup danych... Większość materiałów na przykład samorozwoju kupiłem od autorów, więc powinienem mieć prawo do kopii zapasowych. Poza tym, wszystkie takie pliki mam pod hasłem, więc stąd to zażenowanie... Rozwiązanie już znalazłem. Jutro jadę po jakiś duży zewnętrzny dysk twardy i po prostu ważniejsze materiały będę trzymał fizycznie, a nie wirtualnie. Tyle
10.08.2012, 08:24
10.08.2012, 08:57
Jeśli chcesz bezpiecznie trzymać dane bez straty swojego własnego transferu to po prostu zablokuj folder , ukryj go i nikomu nie podawajcie hasła hehe wtedy mam nie zablokują ;p bo robicie z tego sensacje, że chomikuj poszło z wydawcami na ugodę hehe
|