Załączam Screena :
http://s10.ifotos.pl/img/2015-04-0_weespwe.png
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Dzisiaj dostałem Wiadomośc na chomiku od ZPAV
|
O co tu chodzi miałem kiedyś jakoś muzę ale już dawno usunięta z chomika, i jeszcze pisze że tam że jakieś konto ebobebo jest moje a ja nigdy takiego konta nie miałem na chomikuj. Czy to prawda czy może ktoś sobie żarty robi.
Załączam Screena : http://s10.ifotos.pl/img/2015-04-0_weespwe.png Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
07.04.2015, 20:03
Dostałem tak samo tę wiadomość.
To zwykłe oszustwo, na końcu jest coś o jakimś sms-ie, olej to
07.04.2015, 20:09
Rób co chcesz, dla mnie to ewidentny fake.
Strasznie naiwny jesteś jak widzę Gdyby to było serio to kwoty byłyby o wiele wyższe, a nie 20 zł. Tyle to nawet płyta nie kosztuje. Zastanów się dwa razy. Ja mam pewność że to oszust, zresztą nieudolny. Ale zawsze znajdzie się ktoś kto sms-a wyśle, a wyłudzacz zarobi
07.04.2015, 20:13
No w sumie to masz racje jestem trochę przewrażliwiony a ty też o plikach muzycznych dostałeś.
07.04.2015, 20:15
O plikach muzycznych też dostałem, bo koleś podszywa się pod ZPAV a oni tym się zajmują.
Zresztą jak ta wiadomość do mnie doszła to już miała znaczek - próba oszustwa, i mogłem go spokojnie zablokować. Jak zauważyłem nagłówek, że jakieś prawa autorskie zpav to też miałem stracha, ale po przeczytaniu całej wiadomości wątpliwości znikły
07.04.2015, 20:34
Wyślij to Staszewskiemu na mejla, a być może sam zajmie się sprawą, oczywiście z anonimowo założonej skrzynki przez Tora. W ten sposób naślesz jednego cwaniaka na drugiego i może coś z tego będzie.
Przy prawdziwych autorach wiadomości są oznaczone jako "administracyjne" i nie ma możliwości zgłoszenia ich jako spam/oszustwo, więc to jest ewidentnie oszust.
I do tego adwokat Marek Staszewski, ile razy już jego nazwisko było w tego typu oszustwach. Zaraz znajdę ci wątek z forum. Dobra, znalazłem cytat z tego wątku Cytat:Szanowni Państwo, Adwokat Staszewski to ściema.
07.04.2015, 21:47
... który to już raz... 100% fake
|