Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Dzisiaj dostałem Wiadomośc na chomiku od ZPAV
O co tu chodzi miałem kiedyś jakoś muzę ale już dawno usunięta z chomika, i jeszcze pisze że tam że jakieś konto ebobebo jest moje a ja nigdy takiego konta nie miałem na chomikuj. Czy to prawda czy może ktoś sobie żarty robi.
Załączam Screena :
http://s10.ifotos.pl/img/2015-04-0_weespwe.png
[Obrazek: 9865w3456_wnxxreq.png]
  Odpowiedz
Dostałem tak samo tę wiadomość.
To zwykłe oszustwo, na końcu jest coś o jakimś sms-ie, olej to ;)
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
A jak to jest prawdziwe nie masz pewności jak ten ktoś do sądu pójdzie
  Odpowiedz
Rób co chcesz, dla mnie to ewidentny fake.
Strasznie naiwny jesteś jak widzę :P Gdyby to było serio to kwoty byłyby o wiele wyższe, a nie 20 zł.
Tyle to nawet płyta nie kosztuje. Zastanów się dwa razy. Ja mam pewność że to oszust, zresztą nieudolny. Ale zawsze znajdzie się ktoś kto sms-a wyśle, a wyłudzacz zarobi ;)

Odpowiedz
No w sumie to masz racje jestem trochę przewrażliwiony a ty też o plikach muzycznych dostałeś.
  Odpowiedz
O plikach muzycznych też dostałem, bo koleś podszywa się pod ZPAV a oni tym się zajmują.
Zresztą jak ta wiadomość do mnie doszła to już miała znaczek - próba oszustwa, i mogłem go spokojnie zablokować.
Jak zauważyłem nagłówek, że jakieś prawa autorskie zpav to też miałem stracha, ale po przeczytaniu całej wiadomości wątpliwości znikły :)

Odpowiedz
No właśnie jeszcze jest próba oszustwa a przy ZPAV na pewno by nie było.
  Odpowiedz
Wyślij to Staszewskiemu na mejla, a być może sam zajmie się sprawą, oczywiście z anonimowo założonej skrzynki przez Tora. W ten sposób naślesz jednego cwaniaka na drugiego i może coś z tego będzie. Haha
  Odpowiedz
Przy prawdziwych autorach wiadomości są oznaczone jako "administracyjne" i nie ma możliwości zgłoszenia ich jako spam/oszustwo, więc to jest ewidentnie oszust.

I do tego adwokat Marek Staszewski, ile razy już jego nazwisko było w tego typu oszustwach. Zaraz znajdę ci wątek z forum.

Dobra, znalazłem cytat z tego wątku
Cytat:Szanowni Państwo,

Nawiązując do pisma w sprawie stwierdzonych naruszeń bla, bla, bla

Z poważaniem,
Kazimierz Treger
Z upoważnienia Adwokata Marka Staszewskiego

Adwokat Staszewski to ściema.

Odpowiedz
... który to już raz... 100% fake
Niedostępny
  Odpowiedz