Mam czajnik elektryczny Czajnik 1.5L Linea Tea-Green Apollo
Niestety od kilu dni chociaż wyłącznik jest na O, czajnik dalej grzeje i nie wyłącza się....jaka może być przyczyna i czy naprawiać czy kupować nowy ... ?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Czajnik elektryczny - naprawa włacznika
|
03.02.2012, 10:47
Witam wszystkich.
Mam czajnik elektryczny Czajnik 1.5L Linea Tea-Green Apollo Niestety od kilu dni chociaż wyłącznik jest na O, czajnik dalej grzeje i nie wyłącza się....jaka może być przyczyna i czy naprawiać czy kupować nowy ... ? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Nie wiem jak jest w Twoim czajniku ale wydaje mi się, że powinna być tam taka blaszka która pod wpływem ciepła (gotująca się woda) się odgina i wówczas czajnik się wyłącza i przestaje gotować.
Musiało się coś z nią stać i nie reaguje poprawnie gdy woda się gotuje, dlatego czajnik się nie wyłącza. Można to naprawić samemu, kombinując z wyginaniem blaszki (przynajmniej tak robiłem w przypadku zepsutej dmuchawy). Może będzie ktoś kto będzie więcej wiedział i lepiej Ci to wytłumaczy. W ostateczności kupisz nowy czajnik, interes nie drogi |