Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Czy informacje zostaną w bazie danych po usunięciu konta?
Siemaka Odjechani ;]
Jeśli usunę chomika z portalu chomikuj.pl, to wtedy moje dane zostaną usunięte z bazy danych, czy pozostaną aż do końca życia?
Jak to jest naprawdę tym?

Usuwam chomika ponieważ, tu się roi od piractwa, internet stał się jedną wielką dziurą czarną.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
Taa i na pewno sam piratem nie jesteś... Głupek

Dane zachomikowane przez innych zostają, reszta znika. Co do danych personalnych, to po usunięciu konta tracą prawo do ich przetwarzania, więc muszą zniknąć z ich serwerów, choć tylko ich admini wiedzą co się z nimi dzieje najlepiej. Mówię o adresach IP, danych osobowych, adresie email itd.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Nie jest tak że admin musi trzymać logi minimum 2 lata ????
Zapraszam chomik xxxhd

[Obrazek: 71b2d93ed3563d36.jpg]
  Odpowiedz
Jeśli logi są trzymane, a usunąłeś konto to czy serwis ma prawo je udostępnić? Przecież już nie jesteś posiadaczem konta na tym portalu i prawa nie mają tak jak zresztą pisał Swordancer. Dane osobowe, jak i email można inne podać, a IP da sie maskować. Tu już będzie trudniej. Tylko, że w internecie nikt nie jest bezpieczny :)
  Odpowiedz
Monoceros napisał(a):Tu już będzie trudniej. Tylko, że w internecie nikt nie jest bezpieczny
Człowieku za napisanie na jakimś portalu i napisałbyś coś chamskiego, to by cie już podkablowali do administratorów.Mi się zdarzyło raz, i o tej pory nikomu nie ufam przez internet, jeśli karzą podać dane prawdziwe to podaje fałszywe.Wiadomo że mogą mieć moje IP, ale częściej siedzę na tablecie, to nic mi i tak nie zrobią:D
  Odpowiedz
Wszystko zależy od serwisu, jeśli ma on potrzebę uzasadnioną prawnie może przechowywać oraz przetwarzać
dane osobowe (w celu rozliczeń, statystyk i innych pierdół) natomiast jeśli nie mają takiej potrzeby jak najbradziej
mogą je trwale usunąć. Nie ma przepisów (ja takich nie znam, być może jestem w błędzie) które mówiłby by
dokładnie o przechowywaniu i przetwarzaniu danych. Najłatwiej zapytać się administracji chomikuj.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
B0hazard napisał(a):Najłatwiej zapytać się administracji chomikuj.
Administracja ci nie odpowie, pisałem do nich i nic mi nie przyszło od nich.
  Odpowiedz