Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Dobra i wydajna karta graficzna
Witam! Tak się składa, że mój informatyk nadal jest na urlopie, a ja rozglądam się za nową kartą graficzną. Jakiś czas temu zalał mi się komputer cieczą od chłodzenia, i sporo podzespołów miałem do wymiany. Po znajomości jednak załatwiłem już to samo co miałem, jedynie bez grafiki, którą muszę dokupić.

Obecny skład puszki:

Procesor - Phenom II 6 rdzeni 3,2 na jednym
8GB ram hyper blue 1600 coś tam, dokładnie nie pamiętam
dysk 1tb
płyta główna - ASRock 970 EXTREME4
Spalona karta graficzna - gf gtx 6?? nie pamiętam dokładnie, ale każda gra chodziła przez ostatnie dwa lata na full.

Mam w domu małego "testera gier" PC, pod którego kupuję zawsze wystarczający sprzęt do ruszenia obecnych trendów w świecie gier, tak że musze kupić kartę, która będzie spełniała wymagania każdej obecnej gry na rynku w opcji full wypas widzi misie bąbelki. Odnośnie ceny, zostawiam to do waszej dyspozycji. Nie chciałbym przepłacać i kupować teraz jakiejś hiper mega tytanowej płytki z wiatraczkiem, skoro za rok i tak będzie już średnia. Mówiąc krótko - najlepsza i najwydajniejsza opcja w przystępnej cenie, pod bebechy które widnieją wyżej. Wasze odpowiedzi pomogą mi potem w rozmowie z moim informatykiem. Chociaż raz nie będę zielony! ^^
  Odpowiedz
Może Gigabyte GTX 660T? Cena około 1200zł. ;)
  Odpowiedz
Może GF GTX 680 2048 MB?
Bardzo wydajna grafika, sam posiadam tą kartę.
Będzie ciągła gry przez następne 3 do 5 lat.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz
Dzięki za porady Panowie!

Sebastian napisał(a):Będzie ciągła gry przez następne 3 do 5 lat.

No ale właśnie wolałbym uniknąć tego i kupić kartę na 1-2 lata, bo i tak pewnie w 2013 będę zmieniał całą skrzynkę. 2 klocki za tego gtx to też ładna sumka za taką pierdółkę ^^ i jestem pewien, że nie wykorzystałbym jej nawet w ćwierci, a mój mały nawet w połowie ;) Opcja z kartą za 1200zł bardziej mi się podoba.
  Odpowiedz
Ja ci polecam Radeon HD 4850 1GB DDR5 za około 270 zł.
Ja również ci polecam tego Radeona co kolega post wyżej to jest najlepsza grafika w tej cenie.
  Odpowiedz