Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Glock 17 C
Taka trochę inna wersja Glocka. Strzelałem z niego z dodatkami: rozkładana kolba i kolimator, dziś go pucowałem, zamieszczę kiedyś zdjęcia całości.

[Obrazek: p1030084t.jpg]

[Obrazek: p1030083k.jpg]

[Obrazek: p1030086h.jpg]

[Obrazek: p1030087n.jpg]

[Obrazek: p1030089t.jpg]

[Obrazek: p1030092q.jpg]

[Obrazek: p1030090n.jpg]

[Obrazek: p1030095jf.jpg]

Dla Porównania Walther P99

[Obrazek: p1030076q.jpg]

[Obrazek: p1030080w.jpg]

Odpowiedz
Ile trwa czyszczenie takiego cacka ;) ?
---
  Odpowiedz
Heh :D, z 15 minut? Zależy czy ma leżeć w szafie czy będzie się z niego strzelać, bo jak ma leżeć, to idzie spać dobrze naoliwiony :) Rozkładanie jest banalne, to samo ze składaniem. Mechanizm spustowy wycieram i psikam olejem, pistolet na wojnie nie był to mu wystarczy :D
  Odpowiedz
A na jaką odległość da rade z niego strzelić ? :)
---
  Odpowiedz
Ogółem z pistoletów zasięg skuteczny wynosi ok. 50m.
"Może nie zawsze wykonuje zadania perfekcyjnie, ale zawsze najlepiej jak potrafię..." Marcus Luttrell
"Rzeczą żołnierza jest stworzyć dla Ojczyzny piorun, który błyska, a w razie potrzeby - uderzy" Józef Piłsudski

Odpowiedz
Strzelaliśmy z tego glocka wraz kolbą (przyrządy - muszka, szczerbinka) na 200 m do przewracanych sylwetek. Jeśli się dokładnie zna odległość, to da radę trafić, z tym, że na tej odległości muszka jest grubsza od sylwetki do której się strzela.
  Odpowiedz
Zaciekawiłeś mnie Juzef tą kolbą. Możesz wstawić jakieś zdjęcia? Bo ciekaw jestem jak to wygląda:)
  Odpowiedz
Oto on z kolbą:

[Obrazek: glock17ckz.jpg]

[Obrazek: glock17ckr.jpg]

Żałuję, że nie zrobiłem fotek z kolimatorem :(
  Odpowiedz
Zdjęcia naprawdę świetne. W życiu nie wyobraziłbym sobie tej kolby w ten sposób:)

(21.12.2011, 19:36)Juzef napisał(a): Żałuję, że nie zrobiłem fotek z kolimatorem :(

ps: Nic nie szkodzi abyś dodał zdjęcia póżniej:P
  Odpowiedz
Ja z chęcią bym wypróbował glocka w adapterze CAA Roni:

[Obrazek: __b_77e3f4fc0215c661c1b2498a9596a4d6.jpg]

[Obrazek: roni_g2_10534371.png]

[Obrazek: 400px-CAA.Tactical-RONI-G1.jpg]
"Może nie zawsze wykonuje zadania perfekcyjnie, ale zawsze najlepiej jak potrafię..." Marcus Luttrell
"Rzeczą żołnierza jest stworzyć dla Ojczyzny piorun, który błyska, a w razie potrzeby - uderzy" Józef Piłsudski

Odpowiedz