Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ankieta: Czy jest to "ferr" w stosunku do innych użytkowników?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
33.33%
4 33.33%
Nie
50.00%
6 50.00%
Nie mam zdania
16.67%
2 16.67%
Razem 12 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Handel chomikowymi nazwami - czy to jest ferr?
Temat zgłosił nasz forumowy kolega Kerrax. Chodzi o sprzedaż założonych wcześniej kont i ich odsprzedawanie za spore ilości pkt-ów. Jak myślicie, czy jest to w porządku w stosunku do innych użytkowników? Wysłałem zapytanie do Administracji, co o tym sadzą. O odpowiedzi powiadomię. Dla mnie taki proceder nie powinien mieć miejsca na portalu. Jest to naciąganie. Co o tym sądzicie?

[Obrazek: handelnazwami.jpg]
  Odpowiedz
Dla mnie jest to dobry pomysł na zarobek. Tak jak można kupić jakiś numer telefonu czy domenę to tak samo można kupić nazwę chomika.
Pewnie Administracja zaraz go zablokuje...

Nie przeszkadza mi taka zabawa, jeśli ktoś chce dać punkty za daną nazwę to tylko jego sprawa.
Pomysł jest dobry, ale czy plan wypali do końca to się dowiemy po interwencji Administracji lub jej braku.
  Odpowiedz
Jak dla mnie pomysł dobry :) tylko czy do końca legalny tego nie wiem :) Zobaczymy jak do tego odniesie się Administracja Chomika :)

Macieju dzięki za reakcję na moje zgłoszenie :)
  Odpowiedz
Zgadzam się z kerraxem :)
[Obrazek: Kd6SQvD.png]
  Odpowiedz
(25.04.2011, 13:08)dimix1999 napisał(a): Zgadzam się z kerraxem :)

Ja też zgadzam się ze wszystkimi poprzednikami
I również sądzę, że zbyt długo twórca tego pomysłu łatwym zarobkiem się nie nacieszy.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Pomysł dość ciekawy i wydaje mi się, że nawet legalny :)
Według mnie nie ma w tym niczego "nielegalnego"
  Odpowiedz
Chyba administracja chomikuj zareagowała. Sprawdziłem kilka kont i nie istnieją.
الرمال والشمس والعطش
  Odpowiedz
(25.04.2011, 13:14)Saibo napisał(a):
(25.04.2011, 13:08)dimix1999 napisał(a): Zgadzam się z kerraxem :)

Ja też zgadzam się ze wszystkimi poprzednikami
I również sądzę, że zbyt długo twórca tego pomysłu łatwym zarobkiem się nie nacieszy.
Też się zgadzam z taką wypowiedzią jak pisał Saibo: łatwym zarobkiem się nie nacieszy.
  Odpowiedz
(26.04.2011, 22:43)arab56 napisał(a): Chyba administracja chomikuj zareagowała. Sprawdziłem kilka kont i nie istnieją.

Po prostu nie są wykupione. Nie dostałem odpowiedzi od chomikuj.pl ponieważ zapytanie wysłałem do jednej kompetentnej osoby, a co za tym idzie, trzeba na nią poczekać. Jak tylko dostanę odpowiedź, umieszczę ją tutaj.
  Odpowiedz
Moim zdaniem jest to ok, jeśli konta są rozreklamowane i można coś dzięki kupieniu takiej nazwy zyskać to czemu nie. Podobnie jest z domenami, kupuje się domeny które później są odsprzedawane ze sporym zyskiem, dla każdego jest to jakiś interes ponieważ ja jako sprzedający domenę zarabiam na niej i kupujący też w pewnym stopniu zarabia bo dostaje domenę istniejącą już jakiś czas.
Dobry pomysł na biznes o ile nie jest to jakiś kolejny przekręt na wyłudzenie punktów.
  Odpowiedz