Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Jaki program do robienia filmów ?
Pochwalony:) mam pytanie mógłby ktoś podać najlepszy według niego program do robienia, obróbki itp. filmów najlepiej w języku polskim? Byłbym wdzięczny
  Odpowiedz
Do robienia filmów polecił bym ci Sony Vegas, ale on nie jest po polsku, możesz też skorzystać z programu wbudowanego w windowsa: Windows Movie Maker. Do konwertowania użyj Freemake Video Conventer.
Chomik: YouTube | Portfolio deviantART

Odpowiedz
No właśnie Sony Vegas ściągnąłem tylko to jest trial i coś tam trzeba jeszcze zrobić a movie maker nie obsługuje formatu mp4 albo mam h1n2 normalnie!!!
  Odpowiedz
Jeżeli potrzebujesz zmontować jedynie kilka scen to polecam wykorzystać bezpłatny dodatek do win XP o szlachetnej nazwie WINDOWS MOVIE MAKER

Inne:
Ulead VideoStudio 11 Plus PL
VirtualDub
  Odpowiedz
Mam przed sobą Pc Format nr. 9. 2011. Znajdziesz tu test programów do edycji i montażu filmów. Ja osobiście używam i polecam ci Corel video studio ( niestety płatny ) ewentualnie Nero vision 10. Tych dwóch programów używam i jestem zadowolony.
  Odpowiedz
Sony vegas pro 10 a do nagrywania fraps.
  Odpowiedz
ja też poszukuję takiego programu
  Odpowiedz
Ostatnio używam Pinnacle Studio Ultimate Collection 14 HD. Efekty możecie zobaczyć w moich filmikach na forum, program w Polskiej wersji językowej, sporo różnego rodzaju przejść i efektów.
  Odpowiedz
Ja tworzę wideo w Sony Vegasie Pro 9. Jest od dla mnie najlepszy i najwygodniejszy. Pro 10 też testowałem ale osobiście wolę wersję 9. Ale jak już wiesz przy obsłudze tego programu niezbędna jest znajomość języka angielskiego:D
Jako drugi program przeze mnie wychwalany to Adobe After Effects ale to już wyższa szkoła jazdy tak samo jak i Sony Vegas.
Wersje trial tych programów pobierzesz niemal że wszędzie a jeśli chcesz full wersję to musisz się przejść do sklepu lub zamówić sobie przez neta:D
Ciekawy jestem tylko kto by zapłacił kilkaset złotych za program praktycznie do "zabawy".
Napisz na GG to dam Ci małe wskazówki a dobrze na tym wyjdziesz;)
(19.08.2011, 16:54)Sebastian napisał(a): movie maker nie obsługuje formatu mp4

Jeśli chcesz używać Movie Maker to tego typu plików to będziesz musiał je przekonwertować za każdym razem.
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Najlepszym program do samej obróbki czyli parę efektów, przejścia to zdecydowanie Sony Vegas Movie Studio Platinum Pro 11 (po prostu Sony Vegas 11 PRO HD) jest on w języku angielskim i nie masz nawet co szukać spolszczenia bo takowe nie istnieje.
Aby mieć pełną wersję wystarczy go zcracować przy użyciu małego programu.
Mogę Ci opisać co i jak jeśli potrzebujesz pomocy ale to na PW z wiadomych względów.

Jeśli potrzebujesz profesjonalnego programu do tworzenia filmów z zaawansowanymi efektami to zdecydowanie tylko i wyłącznie Adobe After Effekt CS5. Program również jest w angielskiej wersji językowej (tak na boku powiem Ci że wszystkie zaawansowane programy są w języku angielskim) program ma jedynie jeden minus - bardzo duże wymagania sprzętowe. Jeśli nie podołasz im ściągnij sobie starszą wersję CS3 albo CS4.

Pozdrawiam, i życzę samych udanych filmów.
  Odpowiedz