Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Kradzież konta na Chomikuj.pl
Każdy może sobie rościć prawo do każdego konta i oni to wiedzą. Trzeba im udowodnić, że konto należało do Ciebie i zostało przejęte w sposób nielegalny.
[Obrazek: Oh_yes_its_free-1338710999.png] ftp://109.196.92.86/Poradniki
user: user
hasło: user

[Obrazek: Userbar-1340978593.png]
Używaj przycisku [Obrazek: postbit_reputation.gif] rozważnie!!!
Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku [Obrazek: postbit_edit.gif]

ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
  Odpowiedz
Napiszę Ci, o jakie informacje mnie poprosili, gdy skradziono mi konto:
- Na jaki adres e-mail było założone konto?
- Kiedy zostało założone konto?
- Ile transferu i punktów było przechowywane na koncie?
- Jakie usługi były ostatnio było zakupowane oraz jaki pliki były pobierane z konta?
- Czy posiadał/a Pan/Pani jakieś prywatne dane na swoim koncie?

Oraz poproszono mnie o screeny z wiadomościami o założeniu lub aktywowaniu konta.

Wiedziałam na jaki adres założyłam konto, ile miałam transferu i punktów, jaką usługę ostatnio wykupiłam (Explorer na trzy miesiące) i co pobierałam ostatnio, bo akurat pobierałam dzień wcześniej. Nie pamiętałam dokładnie kiedy założyłam konto, więc podałam tylko rok, nie miałam żadnych prywatnych danych, nie miałam screenów. Dodałam, że kiedyś zgłaszałam jakiegoś innego chomika za oszustwo, że prowadziłam w tej sprawie korespondencję z obsługą i mogę przesłać jej treść, numery zgłoszeń, ale mnie o to nie poprosili. Widać wystarczyło to, co podałam, bo zapytali tylko na jaki adres e-mail mają mi zwrócić konto. Później jeszcze tylko upomniałam się o punkty wyprowadzone z konta i też bez gadania mi je zwrócili.

Tylko, że mi odpisali od razu po zgłoszeniu i to oni sami poprosili mnie o podanie tych wszystkich danych, ale skoro tak długo Ci nie odpisują, to myślę, że warto od razu podać im te dane.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Może wyślijcie mi ten program CMPro do analizy, oczywiście jeśli autor niema nic przeciwko. Nie zamierzam używać takich aplikacji, ale skoro i tak trzeba się logować do jakiś kont premium to i nie mógł go używać więc wysłanie go mi raczej nikomu nie zaszkodzi. Jak ktoś będzie chciał wysłać to niech poprosi mnie na pw o email i wyśle w załączniku, bądź wklei link do jakiegoś folderu na chomikuj i hasło wyśle na pw. Najlepiej niech program wyśle jakiś stały user, a nie autor, bo to by było podejrzane z jego strony. Zobaczymy czy uda się znaleźć coś podejrzanego. Ja i tak mimo własnej analizy i opinii na temat autora lepiej zastanowił bym się nad użytkowaniem takiej aplikacji bo nic nie jest pewne. Może dzięki temu coś się w sprawie tej kradzieży wyjaśni, a może nie.

era9889 napisał(a):Tej informacji nie podałem bo konto kupiłem.... więc nie wiem na jaki e-mail było założone ale znam date +- 5dni założenia konta.
Podałem ile było pkt ale ile transferu to nie pamiętam...
Z usługami też będzie ciężko bo kupywałem tam transfer sporadycznie.

Napisałem tyle ile pamiętałem zobaczymy czy odpisza...

Proponuje zapytać osobę od której kupiłeś konto o szczegóły.
  Odpowiedz