![[Obrazek: 4be2866c68cfb_440.jpg]](http://th.interia.pl/40,oikuchnia,d0bf830e228084/4be2866c68cfb_440.jpg)
Składniki dla 2-4 osób
udka kurczaka lub skrzydełka, 6 sztuk
Miód, 2 łyżki stołowe
cytryna, 1 szt
tymianek, 1 łyżeczka mała
imbir, 1 łyżeczka mała
sól, 1 łyżeczka mała
pieprz, 1 łyżeczka mała
przyprawa do kurczaka, 1 łyżeczka mała
Papryka słodka, 1 łyżeczka mała
olej, 1 łyżeczka mała
czosnek, 4 ząbki
cebula, 1 duża, 2 małe
Opis przygotowania, czas przygotowania: do 45 min
1. Udka obrałam ze skórki bo jej nie lubię jak ktoś lubi ro może być ze skórką.
Układamy w misce. Kroimy cebulę na krążki, gnieciemy w ręku żeby puściła sok i wrzucamy na udka.
2. Do słoika wlewamy 1 łyżeczkę oleju, 2 łyżki stołowe miodu, wyciskamy sok z całej cytryny, wyciskamy czosnek, wrzucamy wszystkie przyprawy. Zakręcamy słoik i potrząsamy żeby się wszystko wymieszało.
3. Polewamy kurczaka, mieszamy razem i wstawiamy do lodówki najlepiej na 2 dni wtedy wszystko się "przegryzie" i smakuje niesamowicie.
4. I najważniejsza rzecz w tym momencie potrzebny jest facet! Przecież nie będziemy się brudziły grillem he he

5. Więc grillujemy ok 30 min, po 15 minut na każdą ze stron. Kurczak misi się pięknie przypiec na wierzchu.
6. Podajemy z warzywami i chlebkiem lub ziemniakami, kompozycja dowolna.
7. Smacznego !!!!
