Mój nowy avatar :D
|
18.09.2012, 22:09
Witajcie, wykonałem dziś avatar dla siebie. Z gimpem nigdy nie miałem styczności, dziś się chwile z nim pobawiłem. Kiedyś, kiedyś usiłowałem wykonać grafikę, ale po prostu "kaleczyłem" ją Ten też jest słaby, ale chciałem usłyszeć opinię od profesjonalistów (są oni w GrafArt)
Avatar: Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
19.09.2012, 07:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.09.2012, 15:47 przez MissFuneral.)
Ja nie jestem w GrafArt, ale pozwolę się wypowiedzieć.
Szczera opinia. Trochę napis Van nie pasuje do tła, ja bym przesunął oba elementy. Gimp ma mało możliwości, nie ma co się równać do PS (Photoshopa). A jak na pierwszy raz grafika jest dobra, lecz dobrze, jakbyś usunął światło. Wchodzisz w Filtry, Światło i Cień i tam wybierasz. Jak miałbym grafikę ocenić w skali 1-10, to bym dał 6,5... Gimpuj dalej, a coś wyjdzie, lecz ja ci polecam - zmień na PS, to jest profesjonalny program graficzny, a Gimp do amatorów. Gdy się przyzwyczaisz do Gimpa, to będzie ci ciężko z nowym, wiem to po sobie... Pozdrawiam.
19.09.2012, 10:14
Nie jestem z grafArt ale też się wypowiem jeśli mozna
Też te światłą bym usunęła, ciemniejsze tło bo wtedy ten ludzik by się fajniej wyeksponował .W napisie trochę mniej czerni
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church I'll worship like a dog at the shrine of your lies I'll tell you my sins and you can sharpen your knife Offer me that deathless death (19.09.2012, 07:09)Grafikun napisał(a): Gimp ma mało możliwości, nie ma co się równać do PS (Photoshopa).Niewiele mniej od Photoshopa. (19.09.2012, 07:09)Grafikun napisał(a): Gimpuj dalej, a coś wyjdzie, lecz ja ci polecam - zmień na PS, to jest profesjonalny program graficzny, a Gimp do amatorów.Amatorów? Ty chyba nie widziałeś jakie cuda się robi w Gimpie. Są osoby które gimpują i mają lepsze portfolia od tych którzy korzystają z Photoshopa... kwestia opanowania. A co do awatara to nie mam zastrzeżeń. "Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."
19.09.2012, 17:40
Niochalas Wiem Ale mosze PS jest ciężki w obsłudze ale początkowy zrobi lepszy efekt Ja używam Gimpa i PS
Jak dla mnie fajny avatar. Czcionka, świetna ! Obrazek dopasowany idealnie ! Jednym słowem - ideał !
19.09.2012, 18:50
Dzięki, Dzięki Bardzo cenię sobie opinię Nicholasa - grafika :] Dzięki, że poświęciłeś czas i wszedłeś w ten wątek!
19.09.2012, 18:50
(19.09.2012, 17:37)Nicholas napisał(a): Niewiele mniej od Photoshopa. Oj chyba troszkę bardziej niewiele niż wiele. Nie chcę tu wywoływać wojnę między, gimpowcami a photoshopcami (nowe słowa wiem) ale sama waga programów coś mówi (Najnowszy Gimp 100-200 mb, najnowszy Photoshop 1,6 GB). (19.09.2012, 17:37)Nicholas napisał(a): Amatorów? Ty chyba nie widziałeś jakie cuda się robi w Gimpie. Są osoby które gimpują i mają lepsze portfolia od tych którzy korzystają z Photoshopa... kwestia opanowania. Określenie amatorzy tu nie pasuje jednak też nie widziałeś jakie cuda ludzie potrafią robić w PhotoShop czego ludzie korzystający z Gimpa nie są w stanie sobie wyobrazić. Ale porównanie professionalnego programu robionego przez całą grupę programistów Adobe z programem robionym "po pracy" Gimp wypada jak najbardziej pozytywnie. Co do avatara, jak dla mnie jest jak najbardziej OK. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
19.09.2012, 18:56
(19.09.2012, 18:50)VanFiree napisał(a): Dzięki, Dzięki Bardzo cenię sobie opinię Nicholasa - grafika :] Dzięki, że poświęciłeś czas i wszedłeś w ten wątek! Powinieneś cenić opinię wszystkich nie tylko grafików na tym forum. Co do Gimpa a Photoshopa. Dla mnie Photoshop jest łatwiejszy w obsłudze. Jak zobaczyłam pierwszy raz GIPMa to się przeraziłam
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church I'll worship like a dog at the shrine of your lies I'll tell you my sins and you can sharpen your knife Offer me that deathless death |