Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Mój plan treningowy pod budowę siły funkcjonalej-co sądzicie.
Może się powtarzam, ale żadnymi ćwiczeniami nie wyrzeźbicie się tak jak przy treningu o własnej masie ciała. Trenuje kalistenikę i nie dość, że przybywa siły to i wyglądam o niebo lepiej!
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
  Odpowiedz
Poprawka, oni nie robią nóg.. Jeżeli robią to raz na 2 tygodnie jak nie na miesiąc.

Odpowiedz
  Odpowiedz
Fakt, ale to naprawdę rzadkość. Nóg większość street workout'erów nie robi ze względu na ciężkie nogi, a co za tym idzie trudniej wykonać niektóre figury.

Odpowiedz
(03.03.2017, 00:03)Nieśmiertelny napisał(a): Nóg większość street workout'erów nie robi ze względu na ciężkie nogi, a co za tym idzie trudniej wykonać niektóre figury.
Fakt, słyszałem o tym. Choć chyba przyznasz, że goście z kanału, do którego wysłałem link, to mimo dużych nóg, świetnie robią te figury, nawet te niesymetryczne planche, niesymetryczne pompki w staniu na rękach bez podpierania się nogami o ścianę, podciąganie na jednej ręce, itp.
I tak jak mówiłem, trening z ciężarami robię ogólnie pod budowę siły, a bez mocnych nóg nie będzie się miało ogólnie silnego ciała. Jeśli chodzi o sam ten wygląd, o którym mówiłeś, to z nogami cienkimi jak patyki oraz z ogromną górą nie będzie się za specjalnie dobrze wyglądać.
  Odpowiedz
Ja nie mówię, że to dobrze, że większość nie robi nóg. Mówię, że tak jest. Nie rozumiem dlaczego - Chcą wyglądać jak bociany? Wiadomo, że mocne nogi składają się na ułatwienie wielu elementów życia, po prostu nie popieram twojego zdania odnośnie ciężarów bo i bez człowiek jest w stanie wzmocnić dane części ciała. Wiadomo gdy dochodzisz do progu, to z nich korzystasz, ale nie musisz do tego momentu przecież ćwiczyć. Niektórzy ćwiczą, aby dobrze wyglądać i mieć choć trochę siły.
Co do figur mam znajomego, który robi nogi jak poje*, a figury wychodzą my tak wyśmienicie, że aż miło patrzeć. Liczy się zaangażowanie i ciężka praca, no ale są osoby, które wolą "iść na skróty".

Odpowiedz
(03.03.2017, 22:59)Nieśmiertelny napisał(a): Wiadomo, że mocne nogi składają się na ułatwienie wielu elementów życia, po prostu nie popieram twojego zdania odnośnie ciężarów bo i bez człowiek jest w stanie wzmocnić dane części ciała. Wiadomo gdy dochodzisz do progu, to z nich korzystasz, ale nie musisz do tego momentu przecież ćwiczyć.
Tak, wiem o co chodzi. Mówiłem właśnie o tym, że wolę trening z użyciem ciężarów, bo ten bez nich już mi osobiście nie wystarczył.
  Odpowiedz
I jak tam treningi Arek, jak Ci idzie?
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
  Odpowiedz