Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nabijacze punktów!!!
Spora część plików na moim chomiku pochodzi z własnego uploadu. co oznacza że punkty powinny być mi przyznane i za ich zachomikowanie i za ich pobieranie od innych.

Cytat: Punkty za zachomikowane od Ciebie pliki
Ponieważ w Chomiku możliwe jest kopiowanie zbiorów z jednego Chomika do drugiego(chomikowanie od innych) - właściciele Chomików, którzy pracowicie, własnoręcznie ładują pliki - są specjalnie wynagradzani. Za każdym razem, kiedy ktoś ściąga skopiowany przez kogoś plik - oni także otrzymują tyle samo punktów co Chomik, z którego plik jest aktualnie ściągany! (oczywiście punkty te otrzymuje zawsze osoba, która oryginalnie dodała do Chomika plik!) Ilość punktów jest zależna od rozmiaru pliku i jest podana w tabelce poniżej.

No chyba że ja głupia jestem i czegoś nie rozumiem .
  Odpowiedz

Cytat:
Cytat: Punkty za zachomikowane od Ciebie pliki
Za każdym razem, kiedy ktoś ściąga skopiowany przez kogoś plik - oni także otrzymują tyle samo punktów co Chomik, z którego plik jest aktualnie ściągany! (oczywiście punkty te otrzymuje zawsze osoba, która oryginalnie dodała do Chomika plik!) Ilość punktów jest zależna od rozmiaru pliku i jest podana w tabelce poniżej.

No chyba że ja głupia jestem i czegoś nie rozumiem .
W cytacie który przytoczyłaś pisze, że jeżeli ktoś ŚCIĄGA skopiowany przez kogoś plik, to wtedy należą się punkty...
Kurka wodna już sama nie wiem:huh:
Ja mam u siebie 100% mojego uploadu, a chodzę po innych chomikach, widzę że ludziska chomikują moje pliki, a punktów mam tyle co kot napłakał.:@
  Odpowiedz
chomikuj.pl napisał(a):Za każdym razem, kiedy ktoś ściąga skopiowany przez kogoś plik
Trzeba patrzeć tylko na ten napis i czytać tak długo aż się zrozumie. Zachomikowanie oznacza w tym wypadku skopiowanie.
Punkty dostajemy wtedy gdy ktoś pobierze nasz plik od chomika który skopiował (czytaj zachomikował) ten plik do swojego folderu.

Należy również uważnie czytać to co jest napisane w Historii transakcji naszych punktów.
Zwłaszcza należy zrozumieć pierwszą tabelkę.
I tu jest pies pogrzebany bowiem najmniej otrzymuję punktów właśnie za zachomikowane ode mnie pliki:
[Obrazek: punktyzapliki.jpg]

Najczęściej dzieje się tak dlatego bo w dzisiejszych czasach nie brakuje użytkowników posiadających super szybkie łącza internetowe.
Nie wiem co oni sobie myślą ale zamiast pomóc mi w uzbieraniu punktów to zachowują je dla siebie bo pobierają moje pliki (nawet te zachomikowane do siebie) i wysyłają z powrotem na własnego chomika blokując mi dostęp do punktów a potem sami udostępniają chomikowanie. Żenada.
  Odpowiedz
do nabijaczy to jest tylko nabieracz a co sadzicie o generatorach punktów
Piszcie poprawnie, używajcie (ż, ó, ł, itd) :) Podam przykład:
,,Robić komuś łaskę" a ,,Robić komuś laskę" to całkiem inne znaczenie :D
  Odpowiedz
.....
  Odpowiedz
to jest oszust pobrałem plik i jest napisane super tylko
  Odpowiedz
Przydało by sie coś na free pkt hehe.
  Odpowiedz
Można zarobić więcej jeśli się dzieli duży plik,np 1-2 GB na mniejsze części,
po kilkaset Mb, różnica wynika z tego że ilość punktów za jeden wielki plik,
jest mniejsza niż za kilka mniejszych plików które łącznie maja taka sama wielkość ;)
Np:
od 600MB do 1000MB = 200
większe = 400
od 200MB do 300MB = 100

Przeliczcie sami -jeśli za plik 1000 Mb otrzymujemy 200 punktów,
to za 5 plików po 200 Mb (razem 1000 Mb) otrzymamy 500 punktów.
Rachunek jest prosty.
Pozdrawiam serdecznie.
  Odpowiedz