Przeważnie jest tak, jak ktoś zakłada zakład pogrzebowy to daje swoje nazwisko do nazwy np: Zakład u krupnika Krupnikowski zakład, w moim regionie jest tak nie wiem jak u Cb da Vinci
Nazwa domu pogrzebowego
|
Odjechane Trupy Lepszej nazwy już nie znajdziesz
Przeważnie jest tak, jak ktoś zakłada zakład pogrzebowy to daje swoje nazwisko do nazwy np: Zakład u krupnika Krupnikowski zakład, w moim regionie jest tak nie wiem jak u Cb da Vinci
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Jeden zakład mam już na nazwisko ojca i rejestracja nie jest na mnie. Teraz biznes otwieram w innej parafii i już błędu z przeszłości nie popełnię, nazwa musi być. Obecny zakład chyba też potem zespole nazwą.
Dzięki chłopaki za zainteresowanie Mono, dobrze Ci szło, dawaj więcej.
10.12.2014, 15:52
Kurde, mało co z łaciny jeszcze pamiętam.
(et?) Omnia fines; rei memoriam (pamięci); lability; vita brevis (pół żartem pół serio ); Bene quiescas- spoczywaj w pokoju cimiterio funere domum- po prostu dom pogrzebowy Ozyrys, Tanatos, Charon, Hypnos, Nyja (słowiańskie), Kali (czyli popularne bóstwa śmierci) No i wszelkie wariacje na temat- Domus morti, Ars moriens i wiele innych.
12.12.2014, 00:38
Może "Ku Słońcu". Brzmi raczej delikatnie, ale i zarazem wiadomo o co chodzi.
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
Podoba mi się Gloria Mortuis - Chwała zmarłym. ładnie brzmi i dobrze wygląda, a o to chodzi. Nazwa to akurat najmniejszy problem, do stworzenia projektu jeszcze minie jakiś czas, przed sobą mam budowę obiektu, a raczej kompleksowy remont stojących już czterech ścian, ogarnięcie urzedów, dofinansowań, wyssanie środków unijnych itd, czyli do wiosny mam czas na wymyślenie dobrej nazwy
|