Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nie mogę napisać literki "ć"
Exclamation 
Mam z kompem, bo chcę napisać literkę c z kreseczką, a nie chce mi się i włącza się CATALYST Control Center (czasami się tylko robi występuje to ok. 3 razy w miesiącu).
Proszę o szybką pomoc!
[Obrazek: 7HOfJI1.png]
Niedostępny
  Odpowiedz
Sprawdź w ustawieniach karty skróty klawiaturowe. Jak możesz to wyłącz skróty klawiaturowe i nie będzie problemu o ile masz taką możliwość Nic więcej na tę chwilę nie poradzę.
  Odpowiedz
nie da się albo nie umiem przyjdą znajomi do domu to może pokombinujemy i dzięki
Niedostępny
  Odpowiedz
menu start->uruchom->wpisz msconfig->uruchamianie i tam odznacz element o nazwie CLI
Uruchom komputer ponownie i powinno działać
  Odpowiedz
Po prostu CCC przywłaszczył sobie taki skrót. Zobacz... Panel sterowania --> Narzędzia administracyjne --> Usługi. Poszukaj tej usługi, kliknij na nią PPM --> Właściwości --> Typ uruchomienia --> WYŁĄCZONY. Zastosuj --> OK

Lub

Odpal Panel CCC --> przejdż do zakładki HotKeys --> odznacz skrót CTRL+ALT+C lub zmień w nim literę "c" na inną.

Miałem kiedyś to samo i wiem, że któryś sposób mi nie pomógł, ale nie pamiętam jaki.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Saibo, nie wszystkie ATI mają w ustawieniach zakładkę Hotkeys
  Odpowiedz
Pewnie już po problemie ale napiszę że ja mam to zupełnie w innym miejscu.
U mnie nie ma zakładek a tym bardziej HotKeys.
U mnie wygląda to tak:

[Obrazek: cccklawiszedostepu.jpg]

Gdzie mogę sobie swobodnie wyłączyć klawisze dostępu.
To właśnie te klawisze dostępu służą do określania a potem włączania lub wyłączania funkcji programu za pomocą skrótów klawiszowych.
U mnie wystarczy usunąć "haczyk" przy opcji Włącz klawisze dostępu i po kłopocie.
  Odpowiedz
Dziękuje wszystkim ale najbardziej pomógł mi tonyviroos
Dziękuje
(03.06.2011, 09:25)tonyviroos napisał(a): menu start->uruchom->wpisz msconfig->uruchamianie i tam odznacz element o nazwie CLI
Uruchom komputer ponownie i powinno działać

Miałem znowu ten problem i tym razem pomógł mi skrzypas tobie też bardzo DZIĘKUJEBrawo
a napisał on
(04.06.2011, 00:05)skrzypas napisał(a): Pewnie już po problemie ale napiszę że ja mam to zupełnie w innym miejscu.
U mnie nie ma zakładek a tym bardziej HotKeys.
U mnie wygląda to tak:

[Obrazek: cccklawiszedostepu.jpg]

Gdzie mogę sobie swobodnie wyłączyć klawisze dostępu.
To właśnie te klawisze dostępu służą do określania a potem włączania lub wyłączania funkcji programu za pomocą skrótów klawiszowych.
U mnie wystarczy usunąć "haczyk" przy opcji Włącz klawisze dostępu i po kłopocie.

Niedostępny
  Odpowiedz
Zostałem poproszony o napisanie tego tematu, no więc pisze :)
Mój problem polega na tym, że chyba od zawsze nie mogę napisać literki "ć" (teraz skopiowałem "ć" z Google :D ), gdy nacisnę Alt + c wyskakuje coś, co zaraz pokażę, tylko screen zrobię (przepraszam, że nie od razu, ale coś przycisnąłem i w połowie pisania umieściło ten temat już jako gotowy, więc go edytowałem i zaraz dodam screen).

Edit: Screena jednak nie będzie, ponieważ nie wiem czemu, ale z dwóch stron próbowałem dodać screena i cały czas coś źle... W każdym razie włącza się coś od sterowników.
  Odpowiedz
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz