Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nie mogę uruchomić niektórych gier, programów
Mam nietypowy problem, nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania.
Problem dotyczy zainstalowanych gier i programów.
Przykład:
Instaluję np. grę Fallout, wszystko ładnie działa, na następny dzień próbuję ją uruchomić i wyskakuje błąd.
Problem dotyczy niektórych gier i programów. Zauważyłem jedynie, że plik EXE (główny plik uruchamiający program) zmienia rozmiar na dysku, po jakimś czasie, ma inny niż świeżo zainstalowany.
Dodam, że problem też występuje na oryginalnym Windowsie i oryginalnym oprogramowaniu, bo mam tak i na stacjonarnym, i na laptopie.
Wycwaniłem się i po zainstalowaniu gry\programu pakuję do archiwum sam plik EXE i gdy już nie działa, to go zamieniam, by nie instalować na nowo gry\programu.
Czy ktoś miał podobny problem i znalazł przyczynę i rozwiązanie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Niedostępny
  Odpowiedz
Może jakiś wirus?? Brałeś to pod uwage ?
  Odpowiedz
Zaplanuj skanowanie dysku z odzyskiwaniem błędnych sektorów i zdefragmentuj dysk. Dodatkowo oczyść rejestr jakimś programem, np CCleaner. Przeskanuj też dysk antywirusem. Być może masz wirusa, który się replikuje w plikach exe zakażając je.
  Odpowiedz