Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

No i przyszła kolej na mnie - wizyta policji
Czyli już ci to nic nie da :)
A ja mam pytanie, jeżeli mam takie same ip jak połowa miejscowości to do mnie dojdą? Nie pytajcie czemu takie same, po prostu tak jest i tyle.
A jak bym komuś "oddał" konto, to mogli by się do mnie przyczepić ?
[Obrazek: sugnatura-1377869007.png]
(25.01.2013, 21:16)Negr1 napisał(a): A ja mam pytanie, jeżeli mam takie same ip jak połowa miejscowości to do mnie dojdą? Nie pytajcie czemu takie same, po prostu tak jest i tyle.
A słyszałeś o takim czymś jak MAC ? Tak dojdą :)

A to działa na stałym adresie IP?
Adres MAC jest to Adres Karty Sieciowej Routera jakiego używasz do połączenia się z internetem.
Znowu siejecie panikę, tylko o co?
Przede wszystkim aby zabrać komputer i przeszukać mieszkanie trzeba mieć nakaz - to na początek.
Po drugie musisz dostać pismo za jakie pliki, z jakiego serwisu i jakich adresów IP korzystałeś.
Szalony, coś mi się wydaje że robisz znowu kolejną chomikową aferę - to jakiego chomika Ci zablokowali?
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
(25.01.2013, 23:09)Sebastian napisał(a): Znowu siejecie panikę, tylko o co?
Przede wszystkim aby zabrać komputer i przeszukać mieszkanie trzeba mieć nakaz - to na początek.
Po drugie musisz dostać pismo za jakie pliki, z jakiego serwisu i jakich adresów IP korzystałeś.
Szalony, coś mi się wydaje że robisz znowu kolejną chomikową aferę - to jakiego chomika Ci zablokowali?

A ja bym chciał zobaczyć te pismo, jeśli rzeczywiście takie dostałeś to mógłbyś je chyba pokazać?
Sebastian napisał(a):Przede wszystkim aby zabrać komputer i przeszukać mieszkanie trzeba mieć nakaz - to na początek.
Przede wszystkim polecam zapoznanie się z przepisami:
Cytat:Art. 220. § 3. W wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący przeszukania okazuje nakaz kierownika swojej jednostki lub legitymację służbową, a następnie zwraca się niezwłocznie do sądu lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Postanowienie sądu lub prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia należy doręczyć osobie, u której dokonano przeszukania, w terminie 7 dni od daty czynności na zgłoszone do protokołu żądanie tej osoby. O prawie zgłoszenia żądania należy ją pouczyć.
Po drugie pismo takowe dostajesz w momencie kiedy złożysz wniosek (przed postawieniem w stan oskarżenia) o takowe pismo lub dostajesz je wraz z aktem oskarżenia.

Sebastian napisał(a):to jakiego chomika Ci zablokowali?
Skoro jesteś taki mądry to powinieneś wiedzieć że w przypadku podejrzenia popełnienia przestępstwa prokurator zobowiązuje Cię do pewnych rzeczy (między innymi nie wolno informować osób trzecich o toku sprawy jak również wtajemniczać w szczegóły śledztwa).
W tym wypadku podanie nazwy konta którego dotyczy sprawa może zostać uznane za próbę mataczenia lub utrudniania śledztwa co grozi konsekwencjami karnymi.
Więc wybacz ale nie podam nazwy konta bo mam dość problemów jak na tą chwilę i nie mam zamiaru mieć ich więcej.

bxb13 napisał(a):A ja bym chciał zobaczyć te pismo, jeśli rzeczywiście takie dostałeś to mógłbyś je chyba pokazać?
I co jeszcze mam pokazać ? Może od razu podam swoje dane osobowe ?