Nowe konto a punkty
|
Witam, chciałem abyście podzielili się ze mną swoją wiedzą odnośnie założenia kont na chomikuj, chciałbym założyć konto jedno na którym miałbym kilka plików o łącznej wadze nie większej jak 50 mb i założyć 125 kont i pobrać te pliki aby na drugi dzień zdobyć 5 tys pkt i mieć 1 gb transferu za darmo, trochę czasochłonne ale wolne mam co mi szkodzi. Czy ktoś z was ma wiedzę w tym temacie czy to się uda czy nie dostanę pkt? Jak zrobić abym dostał? Próbowałem już tak jakiś czas temu zrobiłem konto jedno wgrałem tam pliki a potem zrobiłem kilka kont i pobrałem te pliki ale na drugi dzień nie dostałem punktów. Proszę o pomoc
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
30.12.2014, 17:39
Mogłeś nie dostać punktów, ponieważ system mógł uznać za nadużycie. Konto i pliki na nim muszą istnieć jakiś czas i te konta, które zakładasz też muszą trochę czasu mieć.
Nie trudź się, ja Ci dam ten 1GB FREE Transferu, albo więcej jak będziesz chciał. W tej sprawie Pisz PW (Przycisk pod tym postem).
30.12.2014, 17:46
Czy wiesz dokładnie ile czasu muszą istnieć konta? oba za równe te z plikiem jak i te które "nabiją" punkty?
30.12.2014, 18:19
Dokładnie nie można tego powiedzieć. Najlepiej jakbyś na te konta, które zakładasz do nabijania zachomikował jakieś pliki (najlepiej foldery, żeby było szybciej), to wtedy zwiększa się prawdopodobieństwo, że system doda Ci punkty do konta 'głównego'. Liczy się też (chyba) adres IP założonych kont. Najlepiej to konto 'główne' z plikami załóż na innym wi-fi np. u kolegi lub w telefonie komórkowym przez aplikację mobilną, a konta 'do nabijania' załóż na swoim komputerze głównym. Jest wtedy duże prawdopodobieństwo, że się uda!
30.12.2014, 18:25
Czy tylko konto na które wgram plik musi być na innym ip, czy każde osobno konto do "nabijania" również na innym ip czy to już nie ma znaczenia
30.12.2014, 18:50
A czas jaki musi minąć od rejestracji do pobrania? pytam ponieważ nie przyznali mi nie raz pkt na drugi dzień przy nowo powstałych kontach
30.12.2014, 19:06
Dokładnie nie można tego powiedzieć, ale załóż konta dzisiaj, a za kilka dni spróbuj pobrać. Tak jak wcześniej już napisałem, najlepiej zachomikuj jakieś pliki (byle jakie), poczekaj kilka dni i spróbuj pobrać.
I 'konto główne' załóż na IP "B", konto 'do nabijania' na IP "C", a loguj się i pobieraj z IP "A". Mam nadzieję, że to pomoże ![]()
30.12.2014, 19:12
Jeżeli na ip A zakładam konto na którym uploaduje pliki albo zachomikuje od kogoś, to używając ip B i tam tworząć 5 kont nowo zarejestrowanych, i odczekając np 2-5 dni loguje się z ip B i zaczynam z każdego konta pobierać pliki z konta rejestrowanego na ip A to w tedy zostaną mi przydzielone punkty na konto z ip A?
30.12.2014, 19:38
Powinno Ci przydzielić, ale według mnie to jest gra nie warta świeczki. Za dużo roboty, za małe korzyści. Nie lepiej zauploadować pliki na konto lub po prostu zachomikować od kogoś, ściągnąć jakiegoś bota do reklam, wyreklamować chomika i masz tysiące punktów dziennie. Ja dziennie nie reklamując chomika (nie chce mi się) zarabiam kilka tysięcy, a reklamując zarobie ponad 10tyś. Mam tylko własny up, więc zarabiam jeszcze na zachomikowanych. Jak nie chce Ci się uploadować, to zachomikuj, zyski będą może trochę mniejsze, ale i tak to sporo punktów.
|