Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Nowy ChomikBox nie loguje się.
Witam.

Wczoraj pobrałem nową wersję ChomikBoxa.
Wszystko było pięknie do czasu kiedy chciałem się zalogować.
Ni huhu ten program nie chce się zalogować. Działam na win XP sp3.

Do tej pory zrobiłem:
  1. Dodałem program do wyjątków
  2. Jestem zalogowany na komputerze jako admin
  3. Wyłączyłem antywirusa
  4. Wyłączyłem zaporę

Niestety nic to nie dało.
Dzięki waszej pomocy chciałbym móc korzystać z tego programu.
  Odpowiedz
Spróbuj wejść na stronę chomikboxa teraz i zobaczysz co Ci wyświetli. Bo mi też tak się działo poklikałem w linki na stronie i zalogowało mnie.
  Odpowiedz
Ja również wczoraj zainstalowałem nową wersję chomikboxa i na dzień dobry pobrałem córce grę "Zaplątani".
Pierwszy raz zobaczyłem prędkość 1mb/s - aż byłem w szoku.
Żadnych problemów z logowaniem (automatycznie).
Zdążyłem nawet jeszcze wysłać ją na chomika.

Baron nie powinieneś mieć problemów z antywirem czy firewallem. Nowy CHB korzysta z ustawień starego.
Może coś Ci się powiesiło. Spróbuj restart kompa, ew. odinstaluj CHB, restart i zainstaluj ponownie
na czysto. System mam taki sam jak Twój.

Tu nie ma filozofii. A może CHB Ci się zmulił chwilowo...
  Odpowiedz
(15.04.2011, 11:40)adam-as napisał(a): Spróbuj restart kompa, ew. odinstaluj CHB, restart i zainstaluj ponownie
na czysto. System mam taki sam jak Twój.

Tak też robiłem wczoraj. Zapomniałem dodać.

(15.04.2011, 11:40)adam-as napisał(a): Tu nie ma filozofii. A może CHB Ci się zmulił chwilowo...

Taki problem mam od samego początku, czyli od wczoraj.

(15.04.2011, 11:38)Kucharek napisał(a): Spróbuj wejść na stronę chomikboxa teraz i zobaczysz co Ci wyświetli. Bo mi też tak się działo poklikałem w linki na stronie i zalogowało mnie.

Gdzie, co, jakie linki? Nie podałeś to co mogę sobie kliknąć?
  Odpowiedz
To może sprawdź jeszcze taki banał - poprawność małych i dużych liter w loginie i/lub haśle.
Może zmieniałeś hasło w chomiku a nie zmieniłeś w CHB?
Obecnie jestem zalogowany więc od strony chomika wszystko działa.
  Odpowiedz
Też to miałem na uwadze i hasło zawsze wpisuję ręcznie.
  Odpowiedz
  Odpowiedz
Dodam jeszcze, że instalowałem go przed premierą, ale potem odinstalowałem. Po czym pobrałem oficjalną wersję wczoraj.

Tak byłem niegrzeczny.
  Odpowiedz
Opróżnij jeszcze TEMP tak na wszelki wypadek choć nie wiem czy ma to coś do rzeczy..
Najlepiej wyczyść sobie śmieci CCLEANERem. Używam go od 100 lat i bardzo pomaga.

Odpowiedz
adam-as uważałbym z takimi programami ;) potrafią ciachnąć wpisy, które są pozornie nieużywane, ale po uruchomieniu zależałej aplikacji potrafi się nieźle system wysypać.

Instalując wersję nieoficjalną zainstalowałeś pełne narzędzie serwisowe - rozszerzonego chomika testowego ;p
Co musisz zrobić:
1. Odisntaluj chomikboxa.
2. STart/Uruchom/Regedit
3. Plik/Exportuj/Zaznacz wszystko i zapisz sobie na dysku (kopia zapasowa)
4. Edycja/Znajdź
5. Wyszukaj wszystkie wpisy dotyczące chomikboxa. Usuń drzewka o takiej nazwie i wpisy chomikboxa z innych drzewek.
6. Restart systemu i instalacja od nowa.
  Odpowiedz