Ze stanowiskiem jurora pożegnała się Maja Sablewska, a w jej miejsce zasiądzie była wokalista zespołu Blue Cafe... Tatiana Okupnik.
Cytat:Na początku grudnia media obiegła informacja, że Maja Sablewska nie zasiądzie za jurorskim stołem w drugiej edycji show "X Factor" (przeczytaj newsa: "X Factor" nie dla Sablewskiej).
- Zmienia się jury X Factor, w którym nie będę brała udziału. Konflikt jurorów, przepychanki słowne to coś, czego ten program najmniej potrzebuje. Zawsze dla mnie najważniejsi byli uczestnicy tego programu, dlatego dobrze się stało. Życzę Czesławowi, Kubie i nowemu jurorowi wszystkiego co najlepsze, a szczególnie intratnych decyzji. Ja... rozstaję się z formatem, ale nie z telewizją TVN - pisała ostatnio na swoim blogu menedżerka gwiazd
Spekulacje na temat tego, kto ją zastąpi były pożywką dla mediów przez miesiąc. Padały takie nazwiska, jak Górniak, Peszek czy Trzetrzelewska. Propozycję dostała Małgorzata Kożuchowska, zrezygnowała z niej jednak na rzecz teatru (przeczytaj newsa: Kożuchowska wybrała teatr zamiast "X Factora").
Dziś poznaliśmy w końcu nazwisko trzeciego jurora. U boku Kuby Wojewódzkiego i Czesława Mozila zasiądzie Tatiana Okupnik
Źródłolejada.pl