Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Oficjalna wersja nowego ChomikBoxa 2
(14.04.2011, 22:52)CzekoladowyBaron napisał(a): Niestety ale na obecną chwilę nie mogę wam polecić tego programu ponieważ na moim komputerze program nie chce się zalogować na moje konto. Dopóki usterka nie zostanie poprawiona nie będę mógł napisać jak działa ChomikBox 2 w praktyce.

Ja też nie mogłem się zalogować, ale na samej górze był napis "dołącz do testerów" nacisnąłem i po kilku minutach mogłem się zalogować. :)

Odpowiedz
U mnie działa idealnie :)
Jest bardzo szybki nawet na słabym necie :D
[Obrazek: synngaa.png]
Pomogłem ? - Kliknij przycisk 'Reputacja'
  Odpowiedz
FirefoxCAT napisał(a):...Jest bardzo szybki nawet na słabym necie...
Zależy jaką prędkość internetu rozumiesz jako słaby net.
U mnie bez gorszych zmian bo lepiej nigdy nie będzie bo mam łącze 512kb/s.
Download średnio 55KB a upload średnio 12KB więc jest dobrze.
Denerwuje mnie tylko to że licznik tak dziwnie skacze w górę i w dół.
Na forum testowym jest to wyjaśnione ale wg mnie jest to oszukane.
No bo jak to można tak zaimplementować licznik który korzysta z buforu HDD a potem przy prędkości downloadu równej 290KB pokazuje wartości czasami dwa do trzech razy większe a następnie następuje spadek do 0,1KB i potem wyrównuje się.
Cały taki cykl następuje co pewien czas czyli co każdy pobrany/wysłany pakiet.
Nie wiem czy to już rozwiązano ale podczas testów programu dane wysyłane były szeregowo pojedynczymi pakietami zamiast równolegle.

Jednocześnie zauważyłem że każdy chomik utworzony od jakiejś magicznej daty jest obarczany z góry ustalonym ograniczeniem.
Mam konto od 24 maja 2009 i moje słabiutkie łącze nie jest ograniczane ale gdy zmieniłem komputer na ten w firmie z innym IP to prędkość pobierania była zaniżana o 60%.
Wypróbowałem program chomik box w firmie gdzie prędkość szczytowa łącza wynosiła 770KB podczas pobierania.
We Flashget 3 prędkość wynosiła zazwyczaj 750KB natomiast w Chomik Boxie prędkość była mniej więcej równa 290KB.
  Odpowiedz
ke bien :P Ja wiele nie uploaduje ale już widzę że jest o wiele lepszy i praktyczniejszy. Napewno będziemy chomiiki zadowoleni =]
[Obrazek: sygna4-1380474153.png]

Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.

Odpowiedz
jako pierwsze w nowym chomikboxie zauważyłem spadek prędkości wysyłania o połowę teraz na 1 plik to jest 30 kb/s a było 65 kb/s
Następna rzecz to jest prędkość pobierania max prędkość w chomikboxie to ~150 kb/s a normalnie pobieram 740 kb/s

to teraz trochę plusów :D
nie wiesza się jak stary chomikbox :)
Fajne jest wznawianie pobierania nawet po zmianie IP
opcja pobierz folder

Można powiedzieć że więcej plusów niż minusów ale dla mnie te dwa minusy są ważniejsze niż te trzy plusy :D
---
  Odpowiedz
Szymon szybciej wysyła pojedyńczo. A nad resztą trwają nadal prace.
  Odpowiedz
Wielki Plus za możliwość wysyłania i pobierania całych folderów
Ale posiada także dwa minusy :
-przy wyborze folderu gdzie ma wrzucić pliki na chomika strasznie się "przycina"
- po drugie przy pobieraniu np 1000 plików po 512KB za co normalnie nie pobiera transferu , nowy chomik traktuje te 1000 plików jako jeden 500MB i tyle zabiera z konta
  Odpowiedz
(17.04.2011, 21:42)bob1414 napisał(a): ...przy pobieraniu np 1000 plików po 512KB za co normalnie nie pobiera transferu , nowy chomik traktuje te 1000 plików jako jeden 500MB i tyle zabiera z konta

Jeżeli to prawda - warto to zgłosić do ich administracji. To bardzo ważna "usterka"
o ile jest niezamierzona.
  Odpowiedz
Jest to zupełnie normalne i celowe.
  Odpowiedz
Wiadomość jaką otrzymałem od Administracji Chomikuj.pl

Witaj,
miło nam poinformować, że jest już dostępna najnowsza wersja programu ChomikBox!

Co się zmieniło?
ChomikBox umożliwia teraz pobieranie plików oraz całych folderów! Poprawiliśmy także mechanizmy dodawania plików - zwiększyliśmy szybkość oraz dodaliśmy możliwość ładowania wielu plików naraz. Wprowadziliśmy także wiele innych usprawnień. Więcej informacji znajdziesz na stronie programu.

Zainstaluj nową wersję programu
Ze względu na ogromne zmiany techniczne w stosunku do poprzedniej wersji - zalecamy pobranie i zainstalowanie nowej wersji programu już teraz. W przeciągu dwóch tygodni starsza wersja ChomikBox przestanie działać. Nowa wersja programu zachowa wszystkie Twoje obecne ustawienia oraz listy odtwarzania.

Pobierz nowy ChomikBox!

Pozdrawiamy
Zespół Chomikuj.pl

Jeżeli post ten jest bezużyteczny Moderatorzy wiedzą co z nim zrobić =]
[Obrazek: sygna4-1380474153.png]

Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.

Odpowiedz