Pokój córeczki - podział pokoju w kawalerce
|
08.07.2015, 16:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.07.2015, 02:23 przez Swordancer.)
Hej z żoną spodziewamy się niedługo córeczki J Obecnie ze względu na remont w domu moja żona mieszka u teściowej, jak zaczynaliśmy remont nie wiedzieliśmy że trzeba będzie uwzględnić nowego członka rodziny. Więc pytanie jak optycznie mógłbym podzielić przestrzeń w dość dużej kawalerce by powstał w nim kącik dla małej księżniczki. Ma to być niespodzianka dla żony dlatego Was pytam
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
09.07.2015, 02:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.07.2015, 02:27 przez Swordancer.)
Myślę że wiele zależy od tego jaki to rodzaj mieszkania, jak duże jest główne pomieszczenie, jak jest zbudowane i czy interesuje Cię ściana dzieląca pokój, czy może jakieś pokrętne rozwiązanie w stylu rozsuwanej ściany, magicznej meblościanki, czy innego ustrojstwa. Nie siedzę w tej dziedzinie, ale jedno jest pewne, bez szczegółowych informacji nikt Ci nie poradzi. Mogę Cię jednak nakierować na szukania rozwiązania w sieci. Nawet na YT są różnego rodzaju poradniki, jest też pełno stron zajmujących się tym tematem.
Oczywiście możesz też szukać tu rozwiązania, ale będziesz musiał podać szczegóły, inaczej nic z tego nie wyjdzie. Ja podzieliłbym pokój budując ścianę z cienkich bloków betonowych, ojciec u mnie w domu oddzielił w ten sposób salon od łazienki gdy likwidował jedną ze ścian, aby stworzyć większy salon z dwóch pokoi i całkiem solidną łazienkę. Będziesz musiał uwzględnić drzwi oczywiście i z pewnością zadbać o tłumienie dźwięków, wykańczając ścianę. Tak czy inaczej kawalerka, to nie jest miejsce na wychowywanie dzieci. Prędzej czy później będziecie musieli rozejrzeć się za większym mieszkaniem. Aha i jeszcze jedna rzecz, nie wstawiaj tu swoich propozycji z innych stron internetowych (linków), ponieważ jestem na nie uczulony ostatnio. Jak są gdzieś zdjęcia (polecam przenieść na imgur.com, tam długo postoją), to w zupełności wystarczą, jeśli chcesz zapytać o opinie na temat wyszukanej propozycji.
Rozrysuj jak wygląda pomieszczenie, wtedy będzie można dokładniej określić i pomóc.
Najlepiej pomieszczenie przedzielić jakąś szafką położoną równolegle do łóżka, które jest pod ścianą: Mała będzie miała swój kącik z szafką
Ja tam skorzystałem z usług fachowca który powiedział mi jak urządzić mieszkanie stylowo i teraz wszystko wygląda świetnie, może tez udaj sie na konsultację do takiej osoby, może Ci pomoże tak jak mi.
02.11.2015, 12:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.11.2015, 12:26 przez Robotox.
Powód edycji: Nieprawidłowe wyświetlanie
)
Możesz pomalować innym kolorem - np. w całym pokoju masz niebieski, a w tym kąciku żółty. Na tym kolorze możesz poprzyklejać jakieś naklejki patrz tu: www.przyklejka.pro/naklejki-dla-dzieci.Jest to całkiem spoko rozwiązanie, bo można łatwo zmieniać ozdoby i łatwo je zdjąć, kiedy będziesz odświeżać kolor
15.02.2016, 10:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2016, 12:08 przez Swordancer.)
Ktoś powyżej dobrze zmierza z tymi naklejkami. Ja bym zamiast naklejek dała jakieś tapety dla dzieci. Od razu będzie widać, że to kącik dzieciaczka Tylko proponuję jakieś uniwersalne, typu misie, balony, nie samochodziki i nie lalki...
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości