Postać filmowa, Która Cię przypomina
|
W dzisiejszych czasach nie jest ciężko o nowe produkcje filmowe. Kina pękają w szwach, repertuar przypomina tęczowy wachlarz, komedie, dramaty, horrory, każdy może znaleźć coś dla siebie. Główni bohaterowie utworów, mają to do siebie, że często się do nich upodabniamy. Czy to z wyglądu, czy z podejścia do życia, może z powodu podejmowanych przez nich decyzji, albo zrządzeń losu. Mimo, że są to postacie fikcyjne, często świetnie odbijają nasze życie. Miałeś kiedyś wrażenie, że film, który oglądasz, jest właśnie o Tobie?
![]() Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
26.11.2013, 15:34
Jak mnie ktoś zdenerwuje, czuje się jak Rambo
![]() Jako tako nie mam takiej swojej postaci, do której mógłbym się upodobnić. Musiałbym sie zastanowić nad tym dłużej. ![]()
26.11.2013, 17:55
@da Vinci- jestem zbyt nieszablonową postacią aby zamknąć mnie w ramach filmu
![]() ![]() ![]()
26.11.2013, 18:55
Nie zaprzeczę, moja Droga
![]() Czasem jednak mamy takie momenty, jak to wspomniał Adi, kiedy czujemy się jak tytułowy bohater fikcyjnego świata. Rambo, bo tak czuje się nasz kolega, kiedy jest zdenerwowany. Ja pisałem ostatnio w którymś wątku, że swoją mowę ciała budowałem na sylwetce postaci James'a Bond'a. Po obejrzeniu "300 spartan", aż chce się iść na siłownię, "Step Up" zachęca do wzięcia lekcji tańca, a po filmach z Van Damme'm, obiecujemy sobie, że w końcu zapiszemy się na jakieś sztuki walki. Każdy z nas jest nieszablonowy, dlatego jedna postać filmowa na pewno nigdy nie odda w pełni naszej osobowości.
26.11.2013, 19:19
da Vinci napisał(a):Po obejrzeniu "300 spartan", aż chce się iść na siłownię, "Step Up" zachęca do wzięcia lekcji tańca, a po filmach z Van Damme'm, obiecujemy sobie, że w końcu zapiszemy się na jakieś sztuki walki.Nie potrzebuję do tego filmów, wystarczy mi waga ![]() ![]()
Hmmm... Ciekawy temat. Ja wyznaję podobną filozofię życia, taką jak główny bohater bardzo dobrze znanego serialu, którym nazwano jego nazwiskiem - Dr House. Po pewnych przykrych przygodach, które mnie w życiu "real life" spotkały, doszedłem do wniosków, że jest w tym sporo racji. Dodaję do tego po części Teorię Chaosu, którą prezentuje Dr Malcom z filmu Jurassic Park. Jeśli chodzi o sztuki walki i samoobronę to stosowałbym postać Undertakera (jego fotkę mam na awatarze) z Wrestlingu WWE w przypadku zaczepialskich "blokowców"
![]() ![]() ![]() Raczej tylko te trzy osobistości w pewnej części odzwierciedlają mój wizerunek i sposób bycia. Reszta mnie to mój własny nie zarejestrowany filmowo, ani książkowo styl życia ![]()
"Wszyscy Kłamią"... - Gregory House
|